Slip kreativiteten fri med perleplader

Du har måske siddet og fiflet med de små rørperler i din barndom, og kan sikkert huske følelsen af glæde og tilfredshed, når du havde lagt den sidste perle i dit mesterværk. Hvorfor ikke give den glæde videre til dit barn? Det er nemlig en utrolig hyggelig og afslappende aktivitet at lave perleplader for både børn og voksne, hvor man sammen kan udfolde sig kreativitet. Det er en ideel aktivitet for børn, når de har behov for at falde lidt ned, og skal slappe af ovenpå en aktiv dag i børnehaven eller skolen. Det kan nemlig få en helt ned i gear, og det eneste man skal fokusere på er, hvor den næste perle skal placeres og hvilken farve den skal have. Det er en form for mindfulness for børn, hvor de kan slappe af, og få ladet batterierne op. Man kan få perlerne i forskellige størrelser, og hvis du har med børn at gøre i vuggestuealderen, er det en god ide at købe de store perler, da de normale perler kan være for udfordrende for et barn i den alder. Der findes perleplader i alle slags former og størrelser, og det er reelt set kun fantasien, der sætter grænser for hvad man kan lave med perlerne. 

Pynt op til højtider med perler

En sjov ting man kan lave med perleplader er pynt til de forskellige højtider. Det kunne f.eks. være en lille kylling til påske, eller et stort orange græskar til Halloween. Børn elsker at kunne bidrage til oppyntningen i hjemmet, og hvorfor ikke udskifte noget af det almindelige pynt med noget flot pynt i perleplader? Med perleplader kan du nemlig lave noget helt nyt og anderledes flot pynt. Det er også helt oplagt at lave julepynt af perler, der kan hænges på juletræet eller i vinduet. Personlig pynt giver nemlig altid lidt karakter til oppyntningen, og så elsker børn, når deres kreationer vises frem. 

Leg med perler udvikler børns finmotorik

Leg med perleplader og perler er ikke bare en måde for børn, hvorved de kan udfolde og udvikle deres kreativitet. Det udvikler samtidig børns finmotoriske færdigheder, når de skal håndtere de små perler. Det kræver nemlig dyb koncentration og præcise bevægelser, når perlerne skal udvælges og placeres rigtig på perlepladen. Samtidig er legen med perler med til at udvikle børns evner til at tælle perler, visualisere mønstre og figurer og sammensætte farver. Der er altså utrolig mange grunde til, at du og dit barn skal finde perlerne frem og have det sjovt.