Tag god tid til det sidste farvel

… Når du står midt i sorgen

Livet er skruet sådan sammen, at vi alle sammen skal herfra en dag. Selvom emnet er ganske ømtåleligt, og at de færreste ønsker at tale om det, er det et emne, vi ikke kan komme udenom. Ofte afhjælper det de efterladte, hvis den afdøde har italesat sine ønsker – også når det gælder opgørelsen af boet. Eksempelvis hvem af de efterladte, der skal arve hvad.

Denne proces kan være ganske ulidelig og opslidende at være i, imens man står midt i sit livs største sorg. Det kan være hårdt at skulle forholde sig til de praktiske løsninger og ærinder, der skal gøres – særligt hvis de er betonet af konflikter og uenigheder. Derfor anbefaler jeg, at du – eller I som familie – søger den professionelle løsning.

Få professionel hjælp til boopgørelsen

Jeg vil klart anbefale at alle forsøger at tale åbent om emnet. Dog er det ofte grænseoverskridende at italesætte overfor sine nærmeste, hvorfor jeg anbefaler at får man vejledning til boopgørelse

Det kan betyde, at dine efterladte kan gå gennem sorgprocessen med kyndige råd og god vejledning, der kan fungere som en guideline – der samtidig sikrer at dine ønsker og behov bliver hørt og set. Derudover fritager du også dine nærmeste for at træffe hårde og svære beslutninger og valg.

Men ofte er denne del af processen ikke sket, hvorfor de efterladte står med disse beslutninger på egen hånd. Hertil kan det også være ganske gavnligt at alliere sig med professionelle fagfolk, der kan føre én trygt og sikkert gennem processen. Den professionelle hjælp kan sikre at processen sker mere gnidningsfrit og samtidig fritage dig – og dine kæreste – fra at have overblik over den praktiske del midt i sorgen.

At modtage professionel sparring, hjælp og vejledning sikrer også at processen sker korrekt. Det kan eksempelvis ske i form af, at I, som pårørende, sender afdødes informationer, såsom bankoplysninger, til fagfolkene, der vil varetage processen og de efterfølgende samtaler med eksempelvis banken. Praktiske ærinder der er vigtige at få løst, men samtidig er uoverskuelige at håndtere, når man er tunget af sorg.

Samtidig betyder den professionelle hjælp også, at disse praktiske ærinder varetages og ordnes af personer, der ikke er følelsesmæssigt involveret og påvirket af situationen. Det kan også betyde mere rationelle løsninger samt kortere og hurtigere afsluttede processer.

Ta’ hånd om sorgen, om hinanden og om dig selv.

Få professionel hjælp til opgørelsen af en afdødes bo, er en fornuftig og god løsning!