Tre gode råd til bisættelsen

Dette indhold er sponseret 

Når en af vores nærmeste går bort kan det være svært, at finde rundt i tilværelsen i et øjeblik. Uanset om det er pludseligt eller gennem længere kamp med sygdom er det en svær tid, og planlægningen af bisættelse eller begravelse kan tage hårdt på en person. Derfor kan du med fordel have gjort dig nogle overvejelser på forhånd, hvad der skal gøres og hvordan det skal foregå. Det er altid en god ting af have bedemanden på plads i god tid, og du kan finde bedemand til bisættelse mange steder online og i avisen. 

 

Nedenfor kan du læse om råd og ting, som du skal huske til en bisættelse. 

Husk at kiste er obligatorisk 

Det er vigtigt at huske at du SKAL anskaffe en kiste til en bisættelse, selvom den afdøde ikke skal begraves eller skal brændes. Det kan virke underligt at kisten er obligatorisk, men den er obligatorisk. Hvis den afdøde skal brændes kan kisten være mindre vigtig, men uanset situationen kan du med fordel spørge bedemanden til råds. Bedemanden vi kunne give dig svar på alt hvad du har brug for at vide med hensyn til kiste. 

 

Det er vigtigt, at du tør spørge om hjælp hos andre i sådan en tid. Mange går meget ind i sig selv i sådan en tid, og det er ofte en nødvendighed, men det er vigtigt at du spørger om hjælp, hvis det begynder at blive for meget. Det kan tage hårdt på en at forberede en bisættelse.

Valg af gravsted kan være svært 

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til valg af gravsted. Dette er en endnu en situation, hvor det er en god ide at spørge om hjælp hos din bedemand. Der er flere valgmuligheder og priserne vil variere. Hvis den afdøde ikke har et sidste ønske eller en præference, hvor personen gerne vil ende henne, så kan det være et svært valg at træffe. 

 

De danske kirkegårde er tilgængelige for alle. Det gælder både medlemmer af folkekirken og ikke-medlemmer.  

 

Hvis den bekendte skal brændes, så er det vigtigt, at du husker at du ikke må opbevare asken. Det er ikke lovligt. Der er dog ingen regler for hvor eller hvordan asken skal spredes. Det er med andre ord op til dig, hvordan og hvor, asken skal spredes. Før i tiden skulle man bruge en tilladelse for at sprede asken, men i dag skal man bare bruge en erklæring for at det var den dødes ønske. 

 

Medlem af folkekirken 

Der opstår ofte mange spørgsmål omkring folkekirken i den her tid. Men det vil ikke påvirke din bisættelse på nogen måde. Du kan være medlem eller ej, og du vil stadig kunne begrave eller få brændt din nærmeste uanset om du eller personen var medlem af folkekirken eller ej. Det er med andre ord ikke af betydning. 

 

Mange tror fejlagtigt, at det ikke er muligt at blive bisat eller begrevet i en kirke, hvis ikke man er medlem af folkekirken, det er dog ikke sandt.