3 fifs: Sådan skaber du et lysere hjem

3 fifs: Sådan skaber du et lysere hjem

Hvis du læser med her, så går du en lys fremtid i møde. Vi har nemlig fundet tre gode råd til dig, som ønsker at skabe et lysere rum, hus eller lejlighed.

Lys gør os gladere og sundere

Det er for længst bevist, at lys har en psykologisk effekt på mennesker. Lys gør os sundere og gladere, sikrer et bedre immunforsvar og gør, at vi sover bedre.

Dagslys inviterer til bedre nattesøvn, fordi celler i øjet registrerer lys og, i samme forbindelse, hæmmer dannelsen af søvnhormonet, melatonin. Det er derfor også sundest for kroppen at holde sig vågen om dagen og sove om natten.

Forskning har tilmed vist, at folk der mindst får to timers dagslys om dagen har 40% lavere risiko for at blive triste og deprimeret, end folk der får under to timers dagslys dagligt.

Nye pærer – flere lamper

Men selv hvis vi sørger for at komme ud et par timer om dagen, er det nu stadig også rart at vende hjem til et lyst hjem.

Det mindste du kan gøre for at give dig selv mere lys i hjemmet, er at tjekke om dine pærer trænger til udskiftning. Der kan være meget forskel fra en gammel til en ny pære.

Det kan også være, at du simpelthen ikke har lamper nok derhjemme – så er det bare ud og shoppe!

Nye, lysere farver på væggen – og andre store overflader

Det kan tilføje enorme mængder lys – og endda få rummet til at se større ud – at male sine vægge i lyse farver.

I dag har de fleste dog allerede indrettet med hvide vægge, hvorfor det kan være fornuftigt at kigge efter andre overflader. Jo større overflade: jo mere lys giver det at skifte det mørke til det lyse.

Kig fx efter at udskifte sengetøj, gardiner, det store spisebord eller andre store møbler.

Luk det naturlige lys ind

Det bedste lys er naturligvis – ja, det naturlige!

Du kan derfor også vælge at investere i ovenlysvinduer, som oftest monteres i taget eller på en skråvæg, så solen lukkes ind i rummet ovenfra. Det naturlige lys giver en varme og glød, som ikke altid kan skaffes med det unaturlige. Lyder det interessant? Få mere information her.