3 gode råd til at holde hjemmet rent og pænt

Med en travl hverdag kan det svært at holde hjemmet pænt og nydeligt, og specielt hvis man har børn kan dette være en udfordring. Det er kun de færreste der formår at holde hjemmet pænt i løbet af en normal hverdagsuge, og under corona hvor man er meget mere hjemme end normalt, kan det være en endnu større udfordring.

Det giver dog god anledning til at få en masse ting gjort, herunder f.eks. at gøre hjemmet rent. Det er vigtigt at man gør en indsats i at holde hjemmet rent og pænt, når man bruger så mange timer derhjemme. Hvis hjemmet roder, så roder hovedet også – og det er det sidste man har brug for i en så udfordrende tid som vi befinder os i nu.

I denne artikel forsøger vi at give et par gode tips og tricks til, hvordan man holder hjemmet rent og pænt, selvom man har børn eller andre udfordringer.

Eliminer tanken om at gøre det ”senere”

Det bedste man kan gøre for sig og sit hjem hvis man ønsker at holde orden er, at eliminere tanken om, at man lader noget stå til senere. Hver gang den tanke opstår i hovedet på dig, bliver du nødt til at bekæmpe den. Du kommer ikke til at spare dig selv for noget ved at udskyde at smide tallerknerne ned i opvaskemaskinen. Det gør intet godt, og skaber blot rod i hjemmet.

Hav faste rengøringsdage – uden undskyldninger

Med faste rengøringsdage – lad det være søndag f.eks. – sørger du for at du får gjort ordenligt rent i hvert fald én gang i ugen, og starter dermed den næste uge på en ”ren tallerken”.

Hvis man har en aftale i hjemmet, at man hver søndag bruger et par timer på at gøre rent, så er man også meget mere tilbøjelig til at få det gjort, og før man ser sig om, er det blevet til en vane som holder ved.

Anskaf det rigtige udstyr og de rigtige produkter

Ligesom med så meget andet, så gør det bare hele oplevelsen nemmere og sjovere hvis man har udstyret i orden. På samme måde gælder det også om at have de rigtige produkter, så resultatet af ens rengøring er at se, og er vedholdende så længe som overhovedet muligt. På samme måde må der heller ikke være for mange kunstige kemikalier i, hvis man gerne vil gøre rent ofte. Her kunne man f.eks. forsøge sig med økologisk rengøringsmiddel, eller måske endda miljøvenlige.