5 tips til sundt og smukt hår

Der er så mange råd og tips og tricks til, hvordan man skal passe og pleje sit hår – og mange er endda modstridende – så det kan være svært at vide, hvad man skal gøre. Vi har derfor her samlet en masse tips og tricks fra professionelle håreksperter fra hele verden, så du kan få styr på, hvordan du skal style og pleje dit hår for at holde det både sundt og smukt.

Brug balsam i hovedbunden

Mange steder vil du læse, at du kun skal bruge balsam i spidserne, da det ellers kan tynge håret. Man får dog faktisk et meget smukkere hår og får færre problemer med skæl, hvis man bruger balsam i både spidserne og i den tørre hårbund.

Føntør håret korrekt

Rigtig mange føntørrer deres hår efter de har været i bad – og det er også en god ting. Det kan bl.a. bidrage til en god volumen. Mange begår dog den fejl, at de stopper fønen, når deres hår endnu ikke er helt tørt, og det gør faktisk at hele føntørringen har været spildt. Hvis der stadig er fugt tilbage i håret, vil det nemlig ødelægge al den fylde, som føntørringen har skabt.

Del håret op i små sektioner ved styling

Mange kvinder begår den fejl, at de forsøger at glatte eller krølle for store sektioner af deres hår ad gangen, og det betyder, at de alligevel bliver nødt til at gå tilbage og bruge krølle- eller glattejernet igen. Det er derfor en god idé at dele håret op i mindre sektioner, som styles enkeltvis – og det kan også spare en masse tid på stylingen i sidste ende.

Skil dig af med de tørre spidser

Tørre, spaltede spidser får håret til at se kedeligt og livløst ud – og det er ikke noget, man kan rette op på igen. Når spidserne først er spaltede, er der kun én ting, man kan gøre for at få håret til at se sundt og smukt ud igen: en klipning. Det er derfor det hele værd at tage regelmæssigt forbi f.eks. denne frisørsalon i Kolding for at undgå spaltede spidser.

Vask kun håret 2-3 gange om ugen

Mange vasker deres hår hver eneste dag, og det kan ses på håret. Det slider nemlig unødigt meget på håret og kan gøre, at det tørrer ud og skal klippes oftere. Det anbefales derfor, at håret kun vaskes 2-3 gange om ugen. Ved meget fedtet hår kan man dog godt vaske det hver dag, hvis blot man vælger en mild shampoo.