Sådan tager du din paryk på, så den sidder ordentligt

Har du lige fået anskaffet dig din første paryk og er blevet sluppet løs fra salonen, hvor den er blevet lavet specielt til dig? Nu skal du hjem og for første gang prøve, at tage den af og på. Det kan være udfordrende, at få parykken til at sidde ordentligt i første forsøg, men her får du en Guide til at tage din paryk på, som du kan følge de første par gange – og husk, at øvelse gør mester!

Guide til brug af paryk

  • Du starter med at tage fat i nakken på parykken, så du har godt fat med tommel- og pegefinger længst inde mod midten.

  • Du starter med at sætte parykken ned over panden, og trækker den herefter ned over nakken, til den sidder helt på dit hoved.

  • Når parykken sidder fast på dit hoved, kan du rette den til fronten, så det ser naturligt ud. Er du i tvivl om, hvor din naturlige hårgrænse går, kan du måle fire fingre fra øjenbrynene og op og lade hårgrænsen starte der – der vil den naturlige hårgrænse starte for langt de fleste mennesker. Det er vigtigste er, at parykken sidder godt i fronten!

  • Kør fingrene nænsomt igennem hårene på parykken, for at lade dem falde på plads.

Øvrige simple stylingtips

Det er en god idé at sætte håret med fingrene i stedet for en børste, både da det ikke hiver helt så meget i parykken, og fordi en paryk ikke skal styles på samme måde, som dit naturlige hår ville skulle det.

Du vil med garanti også få en grundig guide af påføring og styling af det firma, som har produceret parykken til dig. Efterfølgende er der ikke andet at gøre, end at gå hjem og øve sig, og så vil du snart blive dus med din paryk!