Disse indretningstips vil give dit soveværelse et personligt præg

Ligger du og vender og drejer dig hver aften inden du skal sove? Så kan det være, at du skal give dig soveværelse en overhaling. En løsning på problemet kunne selvfølgelig være, at man gik ud og købte sig fattig i en helt uovertruffen god seng. Dog har vi en ide om, at mindre og billigere ting kan gøre det. Hvis du læser med videre i artikel her, vil du få tips og inspiration til hvordan du sætter et helt personligt præg på dit soveværelse, sådan at du vil føle dig bedre tilpas og nemmere kan slappe af. 

Pynt og nips 

Et godt og meget nemt sted at starte er med de mere pyntende elementer. Måske du har en flot vase, som har stor personlig betydning for dig og som ville pryde din vindueskarm eller dit sengebord. Men det kan også være pynt i form af billeder. Ikke mange menneske får fremkaldt billeder nu om dage, men hvis du får gjort dette og efterfølgende får sat dem i ramme, vil de pynte gevaldigt i dit soveværelse og bringe et smil på dine læber inden du lægger dig til at sove. Hvis du i stedet foretrækker mere rolige motiver, kan du lede efter billeder eller print af flot natur eller lignende, så du ikke bliver forstyrret for meget inden sengetid. 

Ryd op i garderoben

Hvis dit tøj er en kæmpe rodebunke, så kan det faktisk også være, at det forårsager rod i dit hoved således at du ikke kan slappe ordentligt af. Derfor bør du få styr på din garderobe. Først og fremmest skal det lægges sammen og dernæst ind i dit skab, men alternativ kan du benytte dig af en anden garderobeløsning. Der findes efterhånden mange flotte tøjstativer, som fungerer både praktisk og dekorativt i dit soveværelse, men ultimativt givet det samling og ro på din garderobesituation.  

En klat farve 

Du kan også arbejde med farverne i dit soveværelse, på en sådan måde at de næsten har en søvndyssende effekt. Vi synes selvfølgelig, at man skal agere ud fra personlig præference, og hvis du bedst falder i søvn i dit neongrønne sengetøj, så skal du holde dig til det. Men ellers kan du lægge sengetøj på med rolige farver og behagelige mønstre, sådan at øjnene ikke skal behandle for mange indtryk inden du skal sove. Ifølge farvepsykologien er farven blå kølende og beroligende, hvilket er ideelt for et sovemiljø, men hvis det trods alt ikke er dit foretrukne farvetema, kan du i stedet gå efter jordfarver eller pastelfarver.