Gå i gang med at sy selv til boligen

Det bliver mere og mere moderne at sy sine egne ting til hjemmet. Mange strikker karklude og laver sit eget tøj derhjemme. Det er en kæmpe fordel, at du helt selv kan vælge designet på den ting du syr. Det vil sige at du selv kan vælge farve, form og størrelse. Skab unikke syprojekter med smukke mønstrede stof fra Liberty.

Når du selv syr, kan du også nemmere administrere, at arbejdet er lavet ordentligt, og du ikke støtter dårlige arbejdsforhold og børnearbejde. Du kan selvfølgelig ikke være helt sikker på, hvordan stoffet er fremstillet, men du kan gå efter mærker, som fremstiller bæredygtigt stof, og hvor stoffet er blevet fremstillet på retfærdig vis.

Strik dine egne karklude

Inden for de seneste år er der kommet rigtig meget fokus på emnet mikroplast. Det er bitte små plaststykker, som går ind i fødekæden og kan skade dyrene, som indtager det. Dette mikroplast findes også i mange karklude, som man kan købe, og derfor er mange begyndt at strikke og hækle dem selv.

Det er også dejlig nemt at lave en karklud da det ikke er et kæmpe projekt du går i gang med, og du bliver derfor hurtig færdig. Hvis du er rigtig god til at strikke eller hækle, kan du sagtens få lavet nogle stykker i løbet af en aften.

Sy dit tøj om

Det er også rigtig godt at kunne sy tøj, da du ofte finder gode stykker tøj i en tøjbutik, som du akkurat ikke kan passe og derfor må lade ligge selvom du virkelig syntes om tøjet. Hvis du kan sy, kan du derimod tage tøjet med hjem og lave nogle små ændringer på det, så du kan passe tøjet helt perfekt.

Du kan tilmed også lappe og sy huller sammen, i det tøj som du holder af, så det kan holde lidt længere.