Går Jordan sneaks nogensinde af mode?

Et spørgsmål der får en til at reflektere en smule – for går det populære Jordan-brand, og her især de eftertragtede sneakers nogensinde af mode. Næppe. Sådan må det korte svar være. Tværtimod får brandet bare endnu mere luft under vingerne og Nike sidder på noget unikt, hvor unge såvel som gamle, er interesseret i at betale rigtig mange penge i nogle af de anerkendte Nike Jordan sneakers.

Hvordan er brandet opstået?

Uden at vi skal gå teknisk til værks, er Jordan-brandet i princippet opstået en smule tilfældig. Atleten Michael Jordan var noget helt specielt, da han for alvor begyndte at komme frem i medierne i 80’erne. Nike var på daværende tidspunkt ikke et specielt eftertragtet brand inden for basketball, det var nemlig All Star Converse der sad på det marked sammen med Adidas. Det var netop også derfor, at det var mest interessant at skrive kontrakt med en af disse brands og ikke Nike.

Nike var et relativt nyt firma og når alting er nyt, er det altid svært at se blive en så stor succes, som det er i dag. Faktisk ville Michael Jordan slet ikke skrive kontrakt med Nike, han synes ikke det var det rigtige match, og igen fordi brandet ikke var der hvor Converse og Adidas var på daværende tidspunkt. Men Nike var modige og tilbød ham en meget stor aftale på det tidspunkt, også langt større end nogle af de andre aftaler der var blevet lavet med lignende atleter. Det fik Jordans mor til at slå i bordet, og mere eller mindre overtale Jordan til at tage mødet med Nike og efterfølgende underskrive kontrakten. Den dag i dag er alle parter nok glade for at de gjorde det.

Nikes store satsning økonomisk og sportsligt var en succes, og Michael Jordans beslutsomme mor var startskuddet på en kæmpe succes. I dag er Jordan-brandet meget mere end blot sport. I dag er det et kæmpe fashion-brand, hvor især sneakers sælges med stor stil til både herre og damer.

Dette brand får lov at leve for evigt og sjældenhederne bliver kun dyrere og dyrere.