Tænker du nogensinde over, hvad dit tøj koster?

Hvis man spørger en gruppe tilfældige mennesker, hvad der er vigtigt for dem, når de køber tøj, vil mange svare, at det er vigtigt for dem, at tøjet er pænt og fashionabelt. Og det er jo også rigtigt nok. Men hvad mange ikke tænker over, er, hvad der ligger bag tøjet, de køber. Hvordan er tøjet produceret, og hvad koster det egentlig at producere tøjet?

Hvordan er tøjet produceret?

Tøjet, vi køber i almindelige butikker, kan ofte være produceret under meget dårlige forhold. Arbejderne, der producerer tøjet arbejder ofte under meget dårlige arbejdsforhold og kan ofte være pålagt at arbejde mange timer i døgnet. Ofte får de ikke de nødvendige pauser, de har behov for.

Hvad koster tøjet egentlig at producere?

Det koster ofte meget lidt at producere tøjet. Arbejderne, der producerer tøjet, har ofte meget lave lønninger, og de arbejder ofte under meget dårlige arbejdsforhold. Det betyder, at tøjet ofte koster meget lidt at producere, i forhold til hvad du betaler for det i butikken, og derfor er der en meget stor profit i tøjet. En profit som arbejderne sjældent får del i.

Hvorfor er det vigtigt at tænke over, hvad dit tøj koster?

Det er vigtigt at tænke over, hvad dit tøj koster, fordi det kan have en stor indflydelse på verden omkring os. Hvis vi køber tøj, der er produceret under dårlige forhold, så er vi med til at støtte de dårlige forhold. Og hvis vi køber tøj, der koster meget lidt at producere, så er vi med til at skabe et marked for billigt tøj, der ikke er godt for verden.

Hvad kan man gøre for at tænke over, hvad dit tøj koster?

Der er mange ting, man kan gøre for at tænke over, hvad dit tøj koster. Man kan f.eks. købe tøj fra Klædeskabet, der sælger ordentligt produceret tøj. På den måde ved man, at man køber ordentligt tøj.