Grønne fingre? 4 idéer til, hvordan du kan give haven et pift

Er haven blevet lidt kedelig at se på? Det kan hurtigt blive en smule kedeligt, hvis din have ikke har set skyggen af forandring i en længere periode. Der kan derfor være behov for at give haven et pift, så den får et helt nyt look. Det kan give dig lysten til at bruge endnu mere tid i haven.

Vi har samlet fire gode idéer til, hvordan du kan pifte haven op. Læs dem her og få inspiration til, hvordan du kan give din have en makeover.

Lav en ny træterrasse med trykimprægnerede terrassebrædder

Har terrassen set bedre dage, kan det være en fordel at få lavet en ny. Har du en traditionel fliseterrasse, kan det være sjovt at prøve noget helt anderledes. Det kan for eksempel være en træterrasse, som kan give et helt nyt look til haven.

Hvis du skal have en træterrasse, kan det være en fordel at vælge trykimprægnerede terrassebrædder. De har nemlig en masse fordele, som du især på lang sigt helt sikkert vil blive glad for.

Trykimprægnerede terrassebrædder kræver typisk ikke den store vedligeholdelse, da de har fået behandling, når du køber dem. Du skal derfor ikke bruge tid og kræfter på at vedligeholde dem år efter år.

Når du vælger en træterrasse med trykimprægnerede terrassebrædder, får du også en løsning, der kan holde i mange år. De er nemlig ikke nær så meget udsat for svamp, råd og insektangreb.

Fordelen ved terrassebrædder, der er trykimprægnerede, er også, at du kan vælge imellem forskellige farvenuancer. Du kan derfor finde den farvenuance, der vil passe bedst til dit hus og haven. Der er derfor rigtig mange fordele ved at få lavet en træterrasse med trykimprægnerede terrassebrædder.

Tilføj nye farveindtryk til haven

En forholdsvis simpel måde at give haven noget fornyelse på er ved at tilføje en masse nye blomster til haven. Det kan både være i form af forskellige blomsterbede eller med diverse krukker rundt i haven og på terrassen.

Lidt farve kan gøre en verden til forskel i din have. Du kan også vælge at gå med forskellige blomstersorter i din have. Du kan for eksempel lave forskellige zoner, hvor du har en zone med roser, en zone med tulipaner og så videre.

Der er ikke nogen regler for, hvilke blomster du vælger. Du skal blot vælge dem, som du synes er pæne, og som du kan holde. Der er selvfølgelig ikke meget ved blomster, hvis du ikke har tid eller evner til at holde dem.

Et alternativ til blomster kan være buske, hvis du vil have en løsning, der ikke kræver nær så meget arbejde. Der findes en masse forskellige buske, der springer ud i flotte farver. Det kan derfor sagtens også være en måde at få farver ind i haven på.

Kast dig ud i et lækkert loungeområde

Når du har en have, skal det være hyggeligt at være i den. Det skal være indbydende, så du nærmest hungrer efter at komme ud i haven. For at gøre det sjovere at komme ud i haven kan du lave et lækkert loungeområde.

Du kan lave et loungeområde med forskellige loungemøbler, hvor du rigtigt kan læne dig tilbage og nyde tilværelsen. Det kan for eksempel være med en hængesofa eller en hængekøje. Mulighederne er mange. Du skal blot finde det, der passer til din have, og som kan give det ekstra pift, der er behov for.

Skab hygge flere steder i haven med en pavillon

En hyggelig tilføjelse til haven kan være en pavillon. Her kan du sidde med dine nærmeste og nyde haven og udsigten.

Det er oplagt med en pavillon, hvis din terrasse ikke har den rette placering for eksempel i forhold til aftensolen. Du kan nemlig placere en pavillon nærmest alle steder i haven. En pavillon kan på den måde blive et hyggeligt sted, hvor I kan nyde aftensolen med et glas rosévin eller lignende.

Når tiden bevæger sig til senere på årstiden, kan en pavillon også være et rigtig hyggeligt sted at sidde læ, hvor der kan nydes en kop kaffe eller en god bog, mens du sidder indhyllet i et lækkert tæppe. En pavillon kan derfor på mange måder være en rigtig god måde at pifte haven en smule op.