Har du ramt de 25? Så skal du tage stilling til din hud!

Har du ramt de 25? Så skal du tage stilling til din hud!

Når man rammer 25-års alderen, begynder det at ned ad bakke for ens hud. Det er hårdt at forholde sig til, men frygt ej, hvis du er nået skræmmealderen – der er nemlig meget, du selv kan gøre for at afhjælpe hudens første aldringstegn. Læs med her, hvor vi gør dig lidt klogere på det hele!

Forebyg, forebyg, forebyg

Hudens værste fjender er sol og rygning. Hvis du gerne vil forebygge mod fremkomsten af rynker og fine linjer, skal du derfor starte med at kvitte smøgerne og smøre tykt på med solcremen.

Det er de kraftige UV-stråler, der kommer fra solen, som er med til at sætte skub i aldringsprocessen. Din hud bliver nemlig tyndere, når du opbevarer dig i solen i lang tid, hvilket er med til, at rynkerne kommer tidligere.

Det bedste råd til at undgå hudskader fra solens stråler, er de tre velkendte solråd:

1) Skygge mellem 12-15

2) Solhat – Hvis du ikke har mulighed for at opholde dig i skyggen, kan en solhat være den perfekte løsning.

3) Solcreme – Brug altid solcreme, når du befinder dig i solen. Brug minimum faktor 15 i Danmark og højere, hvis du er i et varmere land

Hvis det specifikt er rynker, du ønsker at beskytte dig mod, skal du faktisk benytter sig af solcreme året rundt. Solen kan nemlig også være stærk om vinteren, selvom vi ikke mærker det så kraftigt på vores hud.

Kvit smøgerne

Når man ryger, nedsættes blodets iltniveau. Det betyder, at huden får sværere ved at gendanne og reparere sig selv, da huden generelt får en dårligere ernæring af rygning.

Behandl din hud med gode produkter

Udover at tage sine forbehold for de to hudfjender, er det også vigtigt at pleje huden. En god creme kan måske ikke fjerne dybe rynker, men den kan reducere de fine linjer og fungere forebyggende. Det er især vigtigt at begynde med antiage, når man rammer 25-års alderen. Hudplejeuniverset kan dog være forvirrende at navigere rundt i. Men forsøg at holde det simpelt: Kig efter en god creme med naturlige ingredienser.