Hold et brag af en temafest

Skal du snart holde rund fødselsdag, eller en anden stor fest? Så kan det være, at tankerne er faldet på en temafest. Det er en god mulighed for at prøve noget anderledes og gøre festen sjov og mindeværdig. Det kræver en smule planlægning og kreativitet, at få en temafest til at blive et brag af en fest.

Giv gæsterne et smil på læben med en temafest

Måske har du overvejet at gøre din næste fest til en temafest? Med god grund, for det er både sjovt, anderledes og underholdende at have et tema til festen. Noget af det vigtigste er naturligvis at vælge temaet, og her er der et par ting, man bør overveje. For det er ofte sådan med temafester, at det enten bliver en virkelig sjov og mindeværdig fest, eller en smule akavet og mislykket. Man kan som vært være med til at sikre, at festen bliver sjov, og gæsterne vil gå hjem med et smil på læben.

Først og fremmest skal man tænke over, hvilken type fest, temaet skal bruges til. Der er f.eks. stor forskel på, om det er en 20-års fødselsdag eller en 50-års fødselsdag. Andre omstændigheder spiller også ind. Skal festen holdes om sommeren eller vinteren? Det er at foretrække at holde fester med strandtema eller toga om sommeren, hvor gæsterne kan vise deres kostumer frem uden at fryse. Antallet af gæster, deres aldersgruppe og lokation har også noget at skulle have sagt. Hvis størstedelen af gæsterne er vokset op i halvfjerdserne, er det måske knapt så sjovt at holde en halvfemserfest. Tag et kig her, og få mere inspiration til tema og tilbehør.

Gør temafesten til et hit med dekoration, musik, mad og den rigtige udklædning

Hvis man vil have en vellykket temafest og imponere ens gæster, så kræver det en del planlægning. Man må lægge hovedet i blød og finde på sjove og fine detaljer, som giver et godt helhedsudtryk på selve festdagen.

Når temaet er valgt, kan man f.eks. allerede i invitationen starte med at fremhæve temaet. Så kan gæsterne også begynde at glæde sig inden selve dagen. Der er mange måder, man kan gøre temaet fuldendt på. Det kan gøres via musikken, der spilles til festen, med dekoration og bordpynt, sange, taler, underholdning og naturligvis maden. En rigtig firsermenu kunne f.eks. være tunmousse eller rejecocktail til forret, cuvettesteg til forret og chokolademousse eller citronfromage til dessert. Ej at forglemme aspargessuppe til natmad.

Man kommer ikke udenom, at det vigtigste til en temafest er udklædningen. Det er derfor vigtigt at gøre gæsterne opmærksomme på temaet og understrege, at de skal klæde sig ud. Man kan dog regne med, at det ikke er alle, der synes temafester er et hit. Det bliver mest vellykket, hvis alle er med på ideen, og gør en indsats for at klæde sig ud. Hvis man selv skal til temafest, så er det vigtigt at have en god gave med til værten eller værtinden. På https://foedselsdagsgaver.dk/ kan man finde masser af inspiration til en god og unik gave.