Hvorfor skal jeg vælge sildebensparket?

Står du og skal vælge et nyt gulv til dit hus eller lejlighed? Så er sildebensparket måske lige noget for dig. Sildebensparket er et gulv i træ eller laminat med et sildebensmønster. Et sildebensgulv består oftest af enkeltstave eller planker, der er kortere end et normalt gulvbræt.

En af grundene til, at du skal vælge et sildebensparketgulv er, hvis du ønsker et unikt udtryk i din bolig. Mange forbinder nok sildebensparketgulve med fine herskabsvillaer eller herskabslejligheder, men selvom sildebensparket tidligere mest var noget, man så hos det bedre borgerskab, er sildebensparket blevet meget mere tilgængeligt i dag. Parketgulvet skaber et helt unikt mønster og en helt særlig stemning i rummet. Det kan være med til at give rummet mere liv, end hvis du vælger et klassisk trægulv.

Mange, der skal indrette en bolig i dag, er heller ikke bange for at bringe noget ind i deres hjem, der oser af at det, der kunne have stået i deres bedsteforældres hjem. Det er blevet moderne at bringe retro og ældre stilarter ind i sit hjem. Måske er det også derfor, at sildebensparketgulve i disse år oplever noget af en renæssance.

I dag behøver sildebensparket ikke være en dyr investering. Alt efter hvilken træsort og behandling du ønsker, kan du få sildebensparket helt ned til omkring 400 kr. pr. kvadratmeter. Du kan få et billigere alternativ, hvis du vælger at købe sildebensparket af laminat. Laminatgulve er smarte, fordi de ligner træ, men ikke kræver den samme vedligeholdelse som eksempelvis et trægulv.

Man bruger ofte bøg, eg eller ask til sildebensparket. Fordi træet oftest er massivt og af god kvalitet, vil det give gulvet en længere levetid. Vælger du at investere i et sildebensparket af god kvalitet, har du altså et gulv, der holder i mange år. På den lange bane vil det nok alligevel glæde dig, at du valgte et lidt dyrere alternativ.

Vil du selv kaste dig ud i at lægge et sildebensparketgulv, kan du med fordel vælge at købe et klikgulv. Det er i mange tilfælde nemmere at få lagt korrekt, end hvis du vælger at lime gulvbrædderne sammen.

I et rum med hvide vægge kan sildebensparket være med til at skabe stemning og atmosfære, og gulvet er en flot kontrast til den enkelte og minimalistiske stil, som man finder i mange hjem i dag.