Nedgravning af trampolin: Sommerprojekt?

I dag har mange børnefamilier en stor trampolin i deres haver, og det er også et fantastisk redskab for børnene at have. Men det kan være noget af en pladssluger, når den store trampolin skal stå til frit skue i haven, og det kan for mange være lidt af en frustration. Heldigvis er der gode muligheder for dig, så du kan slippe for at se på trampolinen samtidig med, at dine børn stadigvæk kan få glæde af den.

For vælger du at grave din trampolin ned, kan du slippe for at se på en have, der er domineret af en trampolin. Samtidig er det langt mere sikkert for dine børn, da de ikke kan falde ned på samme måde som ved en trampolin i normal højde. Vi kommer med en guide til nedgravning af trampolin, så du nemt kan gøre dette i løbet af den kommende sommer.

Hvor skal den graves ned?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvor du gerne vil have trampolinen bliver gravet ned henne. Det er vigtigt, at du undersøger, hvor i din have, der ligger eventuelle kabler, så du ikke kommer til at grave ned i noget, så det går i stykker. Du skal nemlig grave mindst en meter ned i jorden, og derfor er det altid en god idé at tjekke efter for kabler, rør og andre ting.

Det næste er at finde et plant sted i din have, hvor trampolinen kan graves ned. Det er nemlig vigtigt, at du ikke graver den ned på en bakke, da det bliver langt sværere for dig. Det betyder også, at du ikke kan grave trampolinen ned i begge sider, hvis der er niveauforskelle. Samtidig skal du ikke placere den lige ved siden af en hæk, træer og buske, da den ellers vil blive fyldt med blade og skidt.

Få hjælp til nedgravningen

Du kan godt selv grave det store hul under trampolinen, men det vil tage dig meget lang tid at gøre dette med håndkraft. Derfor bør du leje en graver i dit lokale byggemarked, så du kan slippe for at bruge unødvendigt mange timer på at grave med håndkraft.

Hvor dybt du skal grave ned, er forskelligt alt afhængig af dine præferencer og din grund, men som tommelfingerregel skal du altid grave mindst en meter ned. Siderne må meget gerne hælde lidt, og så skal bunden være så flad som muligt. Sørg for, at trampolinens ben hviler på nogle fliser nede i bunden, så de har et fast underlag at stå på.

Vælg en sikker trampolin

Der findes mange forskellige modeller af de store trampoliner i dag, og langt de fleste er af god kvalitet. Men det er vigtigt, at du altid sørger for at købe en trampolin, der er sikkerhedsgodkendt. Samtidig kan det være en fordel at læse nogle anmeldelser af disse trampoliner på nettet, da nogle af dem er mere slidstærke end andre. På den måde kan du få fingrene i den bedste trampolin fra starten af, så den kan holde i mange år.