Opdater dit smykkeskrin med rav

Er du blevet træt at traditionelle smykkesten og perler? Trænger dit smykkeskrin til en opgradering? Hvis det er tilfældet, skal du måske overveje at opdatere dit smykkeskrin med kæder i rav. Der er nemlig ikke to stykker af rav, der er ens, så med smykker i rav har du god mulighed for at skille dig lidt ud fra mængden. Det er en perfekt måde at få lidt mere fest og magi ind i en hverdag, der godt kan være lidt trist og grå.

Hvad er rav?

Selvom man ikke umiddelbart kan se det på dem, så er hver enkelt stykke rav faktisk flere millioner år gammelt. Rav er nemlig betegnelsen for forstenet harpiks, der dryppede ned fra nåle- og løvtræer for mellem 30 og 50 millioner år siden. Herefter er de undergået en kemisk proces og er blevet presset sammen til de smukke forsteninger, vi kender i dag. Udover at være meget brugte i smykker, så giver rav os også en unik mulighed for at finde ud af mere om livet dengang, da der nogle gange er små insekter fanget i forsteningerne.

Du kan finde det selv

Smykker med rav er sjældent billige, og derfor er det heldigt, at du faktisk kan finde ravet selv. Det kræver noget dedikation, men det er også en fantastisk mulighed for at tilbringe tid i naturen og komme helt ned i gear. Hvis du bor i nærheden af en strand, er det oplagt at gå derned et par aftener om ugen, så skal du nok være heldig en dag. Du kan dog gøre det hele noget nemmere for dig, hvis du investerer i nogle ravlygter. En ravlygte virker nemlig ved at sende UV-lys, som får ravet til at lyse op på stranden. På den måde bliver det meget nemmere for dig at komme hjem med masser af rav, som du kan bruge til smykker.