Opgrader dit køkken

Alle kan blive inspireret af deres drømmekøkkener og har en klar ide, om hvordan det ser ud. Køkkenet er et smukt, glamourøst rum og man skal også elske sit eget køkken, for det er der, hvor man spiser, laver mad og bruger generelt meget tid. Det er måske ikke en realitet, da vi i stedet beskæftiger os med vores køkkens trælse aspekter dagligt.

Læs videre og find ud af hvordan du får dit drømmekøkken.

Skabsplads

Overvejer du nye skabe? Skabsplads er så vigtigt, når det kommer til et køkken, da det gør at man forhindrer unødvendigt rod og at køkkenet ser pænt og elegant ud. Vælg højere overskabe end standard, som hæver øjenhøjde og får loftet til at føles højere. Højere skabe betyder mere opbevaring, noget der ofte er en stor fordel i kompakte køkkener. Man kan altid tage i et boligmarked for at sammenligne en lang række skabsdøre. Noget du skal huske: hold skabenes farve lys og undgå indviklede dørkonstruktioner, som kan virke for meget til et lille køkken.

Husk det funktionelle

Funktionen af et køkken er rigtig vigtigt. Vær sikker på at du har en ovn, en integreret emhætte og en opvaskemaskine. Dette gør at du vil føle, at dit køkken er mere overskueligt og du vil have endnu mere lyst til at bruge tid inde i køkkenet. Det er nemlig et værelse, som er nødvendigt og som har en primær funktion. Men det betyder ikke, at du ikke kan gøre det til et hyggeligt rum.

De små detaljer

Køkkenet kan være det dyreste værelse at renovere. Fra apparater, til bordplader til indretning, hver detalje har brug for opmærksomhed. Men ved at skifte et par små detaljer du opdage, at du ikke behøver at bryde banken for at renovere rummet. Du skal huske at gøre det personligt. Marmor i køkkenet viser f.eks. elegance og dyrhed. I stedet for at trække alle dine bordplader af og erstatte dem med marmor, kan du gøre en stor forskel bare ved at tilføje små antydninger til det i dit køkken. Lys er også vigtigt. Det er den mest ignorerede del af køkkendesignet, selvom folk ofte har tendens til at se op til loftet først, når de kommer ind i et rum. Installation af en dæmper er også en billigere måde at få dit køkken til at se dyrt ud. Dæmpning af lys ved middagstid kan skabe en luksuriøs atmosfære.