Sådan booster du din hud i vinterkulden

Bliver din hud også tør og grå at se på i de kolde vintermåneder? Om vinteren er din hud ekstra udsat i forbindelse med den hårde kulde, hvilket betyder, at din hud skal have ekstra opmærksomhed. Desværre glemmer mange at tage hånd om deres hud i vintermånederne. Måske fordi de ikke er klar over, at den hårde kulde er lige så hård mod huden som den bagende sol. Herunder guider vi dig til, hvordan du bedst kan booste din hud i vinterkulden og få gløden tilbage!

Beskyt din hud 

Selvom den kølige luft fra vintermånedernes kulde kan føles dejligt forfriskende, så er det kolde vejr din huds værste fjende. Grunden til at mange oplever tør og skadet hud i vintermånederne, er kombinationen af den bidende kulde udenfor og den tørre luft indenfor. Når huden tørrer ud, får den mikroskopiske revner, som kan forårsage kløe og irritation. Derfor er det vigtigt, at du plejer din hud med en fed creme både for at genoprette hudens overflade men også for at give huden et beskyttende lag. Desuden skal du undgå intensiv rensning af huden med parfumerede sæber, da det kan forstyrre produktionen af hudens naturlige fedtlag. Du kan eventuelt påføre et tykt lag creme på din hud inden, du går i seng og igen inden, du skal ud af døren næste dag. På den måde er din hud bedst forberedt mod kulden. 

Forkæl din hud

Synes du alligevel, at din hud synes grå og trist, så findes der måder, hvorpå du kan genoprette hudens barriere. For eksempel er en anti age behandling en god måde at booste din hud uanset alder og hudtype, da den genopretter hudens glød, fugter i dybden og strammer op. I det hele taget vil alle former for peeling, der går ind og arbejder i hudens dybere lag, være utrolig givende for din hud. Du kan læse om de enkelte behandlinger på diverse dermatologiske klinikkers hjemmeside – og hos Dermastudio Silkeborg tilbyder de altid gratis konsultationer, hvor I sammen kan finde ud af, hvad der er bedst for din hud. Alternativt kan du tilføje en ansigtsmassage med en faceroller til din daglige plejerutine, da facerolleren sætter gang i blodcirkulationen og til en hvis grad booster din hud. Den øgede blodcirkulation tilfører nemlig mere ilt til cellerne, hvilket giver din hud mere glød. For yderligere effekt kan du bruge en god ansigtsolie inden, du anvender facerolleren.