Sådan skaber du en hyggelige oase udendørs

Når foråret og sommeren står for døren, begynder du formentligt at glæde dig til at kunne nyde de lange og lune aftener udenfor. Det kan være, du blot venter på at tage din terrasse eller din altan i brug? Sidder du i midlertidig med et ønske om at give terrassen eller altanen er nyt look? Så får du i dette blogindlæg tips til, hvordan du kan skabe en hyggelig oase udendørs.

Den gode komfort

Skal du drage nytte af din terrasse eller altan i fulde drag, er det alfa og omega med god komfort. Bordet skal passe sammen med stolene – og omvendt. Det gælder både i forhold til højde og bredde. Derudover kan et vakkelvornt havebord alt andet end lige medvirke til, at du ikke nyder at spise eller læse udenfor. Det er altså en god idé ikke at gå på kompromis med valg af havemøbler. Der findes mange forskellige typer havemøbler. Du kan eksempelvis på zederkof.dk finde caféborde med matchende stole til. Endvidere kan det gøres mere behageligt at sidde på terrassen eller altanen i dagtimerne, hvis du har mulighed for at skærme af for solen. En parasol er derfor et must, og på zederkof.dk finder du ligeledes et stort udvalg af parasoller og tilbehør hertil. En parasol er også god til at skærme af for vinden de dage, hvor det blæser for meget.

Det grønne indslag

Der er ingen tvivl om, at planter og krydderurter kan skabe liv på din terrasse eller altan. Først og fremmest på grund af de mange grønne nuancer og de mange forskellige farver, som vil være en fryd at se på. For det andet bidrager de grønne indslag til at stimulere din lugtesans. For det tredje er det ideelt at have dine egne krydderurter, så du nemt kan pifte frokosten eller aftensmaden op. For at give dine planter og krydderurter de bedste vækstbetingelser har du naturligvis brug for potter og krukker. Har du en altan, er det en god idé med altankasser. Green Living har designet en række moderne løsninger til udplantning af blomster og krydderurter. Green Living har blandt andet nyfortolket plantekassen, så den ikke kun kan bruges til planter, men også til opbevaring.

Sæt et personligt præg

Selvom der er tale om et område udenfor, kan du sagtens sætte et personligt præg på indretningen. Har du et farvetema indenfor, eller er du inspireret af en særlig indretningsstil? Hvad end det måtte være, kan du føre dette videre i indretningen af din altan eller terrasse. Det vil også skabe en rød tråd. Det personlige præg vil gøre området mere hjemligt. Og måske endda så behageligt, at du til hver en tid vil foretrække at bruge dine timer udenfor. Valget af møbler kan bidrage til et personlig udtryk. Det gælder blandt andet form og materiale. Når du skal vælge planter og krukker, kan du lade farvetemaet indenfor gå igen. Yderligere er det oplagt at vælge plaider, puder, vaser og lys, som afspejler din personlige stil. Der er flere måder, du kan gøre indrette din oase på. Det er blot din fantasi og kreativitet, der sætter grænserne.