Sådan tager du insta-værdige billeder

Vi kommer ikke uden om det: De sociale medier er kommet for at blive, og vil man frem i livet er der kun én vej: Der skal indhold ud på nettet.

Men hvordan tager man så de bedste billeder, der giver flest likes? Man behøver ikke være professionel fotograf for det. Her kommer mine bedste råd til at tage de bedste billeder til sociale medier.

1: Det bedste kamera er det du har. Du behøver ikke gå ud og købe dyrt grej for at tage gode billeder til Instagram eller Facebook. Det bedste kamera er nemlig det kamera, som du har med dig. De fleste har altid telefonen med sig, men det er ikke sikkert, at du lige husker det monstertunge spejlreflekskamera, når du lige skal tage et snapshot i prøverummet i tøjbutikken. Så brug din telefon, den tager rigeligt gode billeder til sociale medier. Det eneste tidspunkt de dyre kameraer kommer til sin ret, er hvis du eksempelvis skal fotografere under svagt lys, hvis dit billede skal printes i stor størrelse, som eksempelvis fotoplakater, eller har brug for meget zoom.

2: Tag MANGE billeder. Hvor mange billeder skal man tage? Svaret er: Flere end du tror. Bare fyr løs, hvad enten det er billeder af din aftensmad eller en selfie til et nyt profilbillede. Varier kamerastillingen, og tag en masse billeder, så kan du altid gennemse dem i fred og ro bagefter, og udvælge de bedste til dit opslag.

3: Brug de klassiske kompositoriske værktøjer. Fotos til sociale adskiller sig ikke fra de bedste kunstværker: De klassiske virkemidler virker. Brug eksempelvis linjer, framing, sørg for at billedet holder det gyldne snit osv. Brug gerne interessante vinkler. Skal du tage et billede af en gade kan du prøve at gå ned i knæ, og tage billedet med telefonen på hovedet, så linsen er helt nede ved jorden. Det giver fantastiske billeder.

4: Eksperimenter, eksperimenter og eksperimenter lidt mere. Leg med billederne. Det koster ikke noget at tage et billede, så du kan lige så godt fyre løs. Leg med lys, vinkler og forsøg at finde nye måder at se dit motiv på, så vil du ende med gode billeder.