Sådan adskiller opvaskemaskiner sig fra hinanden

Opvaskemaskiner findes i et væld af former med stor variation i både indre og ydre design samt energivenlighed, lydniveau og kapacitet. Opvaskemaskiner kan du finde til at stille på borde, under borde og for sig selv. Bredden varierer maskiner imellem, så du kan finde den opvaskemaskine, der bedst håndterer dit daglige behov for effektiv opvask af beskidt service.

Se mere her om de forskellige typer opvaskemaskiner, og hvordan du finder den rette. Udover opvaskemaskiner til hjemmet kan du finde industriopvaskere, der giver en hurtig sterilisering.

Opvaskere til at stille hvor som helst

Opvaskemaskiner bliver som sagt designet til at stå på forskellige måder eller steder i dit køkken. Integrerede opvaskemaskiner er et meget moderne eksempel, da de er egnet til at blive gemt af vejen bag skabslåger og derfor kommer uden top-, front- og sideplader. En mere klassisk opvasker er dem til underbygning, du stiller på gulvet under en bordplade i køkkenet.

Den tredje løsning er den fritstående opvaskemaskine, der fra en vis synsvinkel er den mest fleksible type opvasker, da den kan stå hvor som helst, når bare du har plads til den. Den kræver ikke, at du står med paneler eller køkkenbord i forvejen, som den så kan bygges ind i.

Skal du have en smal opvaskemaskine?

Har du ikke nok beskidt service til, at en almindelig opvasker med standardbredde på 60 cm er berettiget, men stadigvæk mere end du orker at stå med i køkkenvasken, kan du vælge en smal opvaskemaskine med bredde på 45 cm. Lydniveauet kan bl.a. være et godt argument for at tage valget seriøst, da du alt andet lige slipper for nogle decibels’ støj med mindre maskiner.

Vælg rette energiklasse

Sidst er energiklassen værd at skele til. A+++ er den bedste, når det gælder at anvende strømmen effektivt – til gavn for miljøet såvel som din elregning. A++ er også helt udmærket.