Sådan får du et godt indeklima

Indeklimaet i dit hjem er vigtigt, da det har betydning for din sundhed, som påvirker din hverdag. Der er god grund til, at du får skabt et godt indeklima i din bolig, og du kan læse mere her hvordan.

Råd

  1. Sørg for at få luftet ud. Det er sjældent, at folk husker at få luftet ud om morgen efter, at du er stået op. En god pegefingerregel er, at du skal lufte ud i mindst 5 minutter ad gangen. Det er en god ide at gøre det, som en fast rutine flere gange om dagen.

  2. Undgå at tørre tøj i boligen, men hæng tøjet til tørre på badeværelset. Vanddamp er skadeligt for indeklimaet pga. fugten, og denne fugt kan i værste tilfælde forårsage skimmelsvamp. Dette er de flestes mareridt.

  3. Temperaturen indendørs er vigtig, og den skal være stabil. Sørg for, at rummene mindst er omkring 19 grader.

  4. En god hovedregel er, at du skal gøre rent mindst en gang om ugen. En ren bolig medfører et bedre indeklima. Selvom det ikke er sjovt at gøre rent, vil du blive glad for det i sidste ende. Efter rengøringen kan du give dig selv lov til at lave noget, som du gerne vil, eller forkæle dig selv.

  5. Lad vær med at ryge indenfor. Rygning er ikke sundt for kroppen, og derved heller ikke for indeklimaet.

Det handler om at få alle disse råd gjort til gode daglige vaner. På den måde undgår du at skulle spekulere på, om indeklimaet er godt.

Skift vinduerne

Vinduer kræver i ny og næ at blive skiftet, selvom det er en dyr post. Hvis du oplever træk fra vinduerne, kan du se, om de er utætte ved bl.a. at stille et stearinlys i vindueskammen. Hold øje med om flammen bevæger sig. Oplever du, at der dannes dug på vinduerne? Dug er et tegn på, at vinduerne er utætte. Det kan herved være en god ide at få nye billige vinduer og døre skiftet i hele boligen, køb billige døre og vinduer for at skabe et sundere indeklima.