Sådan strikker du din helt egen sweater

Strikning af en sweater er en af hobbyens højdepunkter, og det er en, der stopper nogle nye strikkere i deres spor. En sweater virker som et så stort projekt, der vil tage meget tid og dygtighed, så ofte er strikkere for skræmmende til at tage udfordringen op. Det kan bestemt være alle disse ting, men der er sweatere mønstre derude, som nyere strikkere kan gøre, og som ikke inkluderer en enorm tidsforpligtelse. Derudover er det også vigtigt at du vælger det rigtige materiale. Du kan strikke de klassiske sweatere med bomuldsgarn eller strik de lækreste bluser med mohair garn.

Væsentlige færdigheder til strikning af en sweater

Før du strikker en trøje, er der et par strikkefærdigheder, du skal have under dit bælte. Du skal være komfortabel med at lægge og afbinde samt forme strikkesømmen. Purling er også praktisk, hvis du strikker din trøje fladt, eller hvis den har ribbing eller et struktureret stingmønster. Afhængigt af om din trøje er strikket ovenfra og ned eller ned-op, skal du kende det grundlæggende ved at stige og falde. Du skal være komfortabel med at læse en grundlæggende strikkeopskrift og dechifrere strikkeforkortelser. Selvom færdighedsniveauet er relativt, kan det være nyttigt at forstå det færdighedsniveau, der er anført på et mønster, når du vælger et første sweater-mønster.

Nem trøje til begyndere

Hvis du er lidt nervøs over at strikke en trøje i voksen størrelse, kan du altid starte med at strikke til en baby eller et barn. Små trøjer indeholder alle de samme færdigheder som større, men de afslutter hurtigere, hvilket giver dig mere selvtillid i en kortere periode. Hvis du leder efter andre steder efter trikotstrikningsmønstre, skal du kigge efter projekter i retstrik, glatstrik eller andre lette stingmønstre. Du kan vælge et cirkulært strikket projekt, hvis du har det godt med at arbejde i runden; så behøver du ikke bekymre dig om at være færdig.