Skal du starte din egen virksomhed?

Har du gået med en kildren i maven på det seneste? Fordi en spirende lyst til at starte din egen virksomhed har vokset sig stor i dine tanker? Når man skal starte sin egen virksomhed, er der mange ting, der skal falde på plads.

Er der styr på budgettet? Hvad skal jeg sælge? Hvor finder jeg mine kunder? Ja, hvor skal man lige starte, når drømmen om at blive iværksætter har sit tag i en?

Find det rigtige navn

Når du først er blevet klar over, hvad det er, du skal sælge, så er det vigtigt at finde det helt rigtige navn til din virksomhed. Du bør overveje grundigt, hvilket navn der bedst repræsenterer din virksomhed. Dit navn bør også have lang levetid. Så styr uden om navne, der har smag af ’her og nu’.

Selvfølgelig kan du ændre navnet senere, men det kræver mange ressourcer at re-brande ens virksomhed. Og når først kunderne er blevet vant til et navn, er det ikke altid lige let at få dem til at anvende et nyt.

Book dit domæne

Når du har fundet det helt rigtige navn til din virksomhed, er det tid til at oprette det på sociale profiler og købe domænet. Faktisk bør man tænke den slags ind i sine overvejelser, allerede når man vælger navnet. For det er temmelig ærgerligt at vælge et navn til sin virksomhed, hvis domænenavnet og alle afarterne deraf er taget.

I dag spiller de sociale medier en kæmpe rolle i forhold til markedsføring, så du må ikke springe over, hvor gærdet er lavest i forhold til dem. Sørg for at oprette nogle gode, klare profilnavne, der stemmer overens med virksomhedens navn, så du ikke kommer til at hedde *min biks*1234.

Opret CVR

Når du har styr på navnet, er det på tide at oprette dig i CVR-registret. Det gør du igennem virk.dk, hvor du opretter dig med dit NemID. Her skal du udfylde en række spørgsmål om virksomhedens størrelse, formodet indtjening, om du vil momsregistreres og så videre.

Gør noget ud af iscenesættelsen

Når du skal i gang med at skabe din virksomheds identitet, er det vigtigt at have dens værdier for øje. Skal du sælge gamle vintage brudekjoler, skal du måske dyrke en stil, der emmer af nostalgi og romantik. Her kan du krydre interiøret med smukke tapeter og dekadente sofaer i velour.

Er det derimod en IT-virksomhed, du har oprettet, skal stilen være en helt anden. Her kan du tænke skandinavisk minimalisme, touch-skærme, hvidt interiør og designklassikere. Alt sammen virkemidler, der støtter viben i IT-branchen.

Held og lykke med din nye virksomhed.