Strik dig igennem karantænen

Siden statsministeren den 11. marts på sit pressemøde fortalte, at store dele af Danmark skulle lukkes ned som følge af coronavirus, har mange danskere været nødt til at finde nye måder at bruge deres tid på. Uden caféture, fester, fitnesscentre og alle de andre ting, der plejede at fylde i hverdagen, føles det sandsynligvis også som om, at dine uger er blevet nogle timer længere. Men der er heldigvis også gode ting ved at have lidt ekstra plads i hverdagen. Du kan for eksempel give dig selv tid til at udforske en ny hobby, og her er strikning et oplagt valg.

Garnvalg

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket garn du vælger at strikke med, og særligt som nybegynder er det en god idé at være lidt opmærksom. Der kan nemlig være stor forskel i sværhedsgraden fra garnnøgle til garnnøgle, og hvis du gerne vil gøre strikningen til en god oplevelse, er det nødvendigt, at du starter et fornuftigt sted. Bomuldsgarn, der bl.a. kan købes hos mærket mayflower, er relativt let at arbejde med og er et populært valg for begyndere. Strik dine yndlingstrøjer i Mayflowers lækre kvalitetsgarn, så der for alvor kan komme liv i din garderobe.

Sådan kommer du i gang

Normalt er biblioteket et oplagt sted at begynde, hvis man gerne vil i gang med at strikke, men det er af gode grunde ikke muligt på nuværende tidspunkt. Heldigvis vrimler internettet med forskellige guides og videoer om strikning af alt fra sokker til komplicerede bluser og veste. Det er nok en god idé at starte med et af de mere enkelte projekter som en begyndelse, og her kan noget så simpelt som en karklud være oplagt. Hvis du vælger at strikke den i bomuldsgarn, vil den endda ofte kunne smides i vaskemaskinen, som skal sættes til 40 grader, så du selv slipper for at stå og bakse med vasken.