Beskyt din hørelse med et godt høreværn

Er du på udkig efter et nyt høreværn? Så er det vigtigt, at du inden et spontant køb gør dig selv opmærksom på, hvad det egentlig er, du skal bruge dit høreværn til. Det skal du, idet høreværk kommer i et hav af forskellige modeller, der alle har hver deres fordele og ulemper, hvorfor nogle egner sig bedst i visse situationer. Det er ikke unormalt at miste hørelsen med alderen, men du kan med fordel beskytte din hørelse i situationer, hvor der er stor chance for, at den bliver overbelastet, og på den måde udsætte skaderne. Mange tror desuden fejlagtigt, at det kun er på støjende arbejdspladser, at hørelsen kan blive beskadiget, men det kan den faktisk også til en lang række hverdagsaktiviteter – blandt andet koncerter. Mangler du således et høreværn til jobbet, til koncerter eller blot til noget helt andet, så finder du lige her et stort udvalg af høreværn.

Høreværn til lydniveauer over 85 decibel

Det er generelt alle lydniveauer, der er over 85 decibel, der anses for at være skadelige for hørelsen. Dette kan du sammenligne med en helt almindelig samtale, som ofte ligger på omtrent 60 decibel. Det vil altså sige, at du bør anvende støjnedsætte udstyr, som blandt andet høreværn, i alle situationer, hvor dine ører bliver udsat for støj, der ligger over 85 decibel – og dette gælder naturligvis helt ligegyldigt, om det sker på din arbejdsplads eller i din fritid. Et godt eksempel på en situation, hvor det er vigtigt samt en god ide at bære høreværn er under jagt eller militærøvelser, hvor der bliver affyret en masse høje skud. Disse kan nemlig skade din hørelse, og det gælder specielt, hvis affyringerne gentager sig over en længere periode.

Find det helt perfekte høreværn

Som sagt, findes der et hav af forskellige modeller af høreværn, og derfor er der altså også garanti for, at du finder et par, der passer perfekt til dig og dine behov. Se eksempelvis et af de klassiske høreværn, der holdes på plads af en bøjle eller nogle helt andre, der er selvsiddende. Der findes desuden ikke blot forskellige modeller, men ligeledes forskellige farver og designs, hvorfor du altså har mulighed for at vælge nogle, der falder lige i din smag.