Gode grunde til at køre med cykelhjelm

I Danmark har vi en dejlig cykelkultur, hvor mange danskere bruger cyklen som transportmiddel. Dog er der ligesom ved andre transportformer nogle risici ved at cykle. Man kan være uheldig og være på det forkerte tidspunkt, på det forkerte sted og blive offer for et cykeluheld. Her spiller cyklens følgesvend, cykelhjelmen, en stor rolle. Det ikke alle, der benytter en cykelhjelm, når de cykler. Her er nogle gode grunde til, hvorfor det kan være en god ide at begynde at cykle med cykelhjelm.

5 ting at takke cykelhjelmen for

Der er mange gode grunde til at cykle med cykelhjelm.

1. De kan beskytte dig mod vind og regn. Om vinteren er den også effektiv til at holde varmen, så du slipper for at have hue på. Om sommeren kan den også beskytte dig fra solens stærke UV-stråler, så du ikke ender med en solskoldning i hovedbunden.

2. Derudover er folkemyten om ”cykelhjelm er lig grimt hår” usand. Tværtimod kan cykelhjelmen beskytte håret, så det sidder perfekt, når du ankommer til din destination.

3. Vi ønsker nok alle, at vores elskede såvel som os selv kommer sikkert fra A til B. Ved at du selv benytter en cykelhjelm kan du fungere som en fantastisk rollemodel for andre.

4. En af de vigtigste grunde til at benytte cykelhjelm er dens store indflydelse på din sikkerhed og overlevelse, hvis du skulle være så uheldig at blive offer for en cykelulykke. Det er en lille ting, som i høj grad kan beskytte dit hoved.

5. I dag produceres et kæmpe udvalg, som gør, at selv, hvis du ikke bryder dig om de fleste cykelhjelme, så vil du muligvis kunne finde en som passer til din smag og kan give dig alle de dejlige fordele som nævnt ovenfor. Hvis du ønsker at se et udvalg, kan cykelhjelme købes her.