Bliv klar til sommeren med de bedste drinks på terrassen

gin

De kolde grader er pakket væk, og nu er et varmetæppe kommet ind over vores dejlige land. Den danske sommer er noget helt for sig selv, og i den korte periode hvor den endelig er her, skal du selvfølgelig nyde den til fulde. Sommeren indbyder naturligvis til ferie og ture rundt i landet, men ligeledes er det startskuddet til en masse hyggelige arrangementer med venner og familien på terrassen.

Har du en lille komsammen i kalenderen inden for den nærmeste tid, kommer vi her med nogle fif, som gør, at du i hvert fald serverer den bedste udgave af en sommerdrink, når du får fint besøg.

G&T – Et sikkert og smagfuldt valg

Der findes et hav er muligheder, når det kommer til spændende cocktails og drinks, men det kan også blive helt uoverskueligt. Vi foretrækker selv valg, der er simple, men samtidig forkæler smagsløgene – her er en god G&T et oplagt ud.

Først og fremmest skal du have kvaliteten fra øverste hylde, som du kan finde hos ogskaal, der udelukkende har spiritus fra de mest anerkendte danske destillerier. Du kan finde det helt klassiske dry gins, men nu hvor sommeren er kommet på besøg, synes vi, at du skal prøve nogle med en anden friskhed. Læg den bitre gin på hylden og gå efter nogle med smagsnuancer som f.eks. citrusfrugter eller den mere florale smag. Det er ikke den klassiske smag fra endebær, du finder her, men hele pointen med sommer er også, at der gerne må være noget mere friskhed i det, du servere – måske endda nogle af årstidens smag.

Komplimenter med den helt rette tonic

Du skal ikke bare tage den første og den bedste. At vælge en god tonic kan faktisk være den mest krævende opgave, når du skal lave den gode G&T. Den fylder 2/3 af hele drinken, og du risikerer at ødelægge hele smagsoplevelsen, hvis du vælger forkert. Nu skal vi ikke skræmme dig, fordi det er faktisk ikke svære end som så.

Når du skal have en tonic til din sommerdrink, er det oplagt, at du vælger en tonic, som har smagsnuancer, der går igen i din gin – på den måde kan du forstærke en sød, frisk eller syrlig smag.

Det er selvfølgelig oplagt at vælge en med lidt farve, hvis du vil give din sommerdrink lidt ekstra glød her i sommervarmen. Og husk nu på at vælge en tonic der matcher den kvalitet, du har valgt i spiritussen. Har du taget en fra øverste hylde her, skal du også gøre det ved tonic.

Sæt prikken over i’et med garnish

Ligesom med Tonic kan du vælge noget, der styrker de gode smagsnuancer i din gin. Dog vælger flere også at gøre kontra på deres garnish, så smagen er en modsætning dertil (måske er det noget for dig?). Det kan være, du giver noget syre til den søde smag eller omvendt.

Med garnish er valget mellem den friske eller de tørrede frugter. Hos den friske frugt får du en smule mere væske i form af vand med, og de kommer ofte med noget mere syre og naturligvis friskhed.
Den tørrede frugt indeholder mere smag pr. gram, da stort set alt væsken er væk. Det betyder, at du får mere sødme og kraft. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker, men når sommeren banker på, synes vi, at de virker godt, at du finder noget med lidt ekstra farve.

Nyd din sommer og de gode drinks på terrassen.