De bedste ting i livet er gratis

Gammel filosofi fortæller os, at de bedste ting i livet er gratis. Det virker måske lidt mystisk i en tid, hvor vi er omgivet af reklamer, og hvor så meget er til salg. Men faktum er, at der stadig er utroligt mange gratis nydelser og muligheder i livet. Her er de bedste eksempler.

Gratis ydelser findes overalt

Der findes masser af gratis ydelser overalt i samfundet. I Danmark har vi for eksempel en offentlig sektor, hvor vi ved hjælp af fælles finansiering har opbygget et samfund, hvor der ikke er brugerbetaling for at gå i skole, gå til lægen, blive opereret, og endda få støtte til diverse ting som vi har brug for.

 

Men det er ikke kun i det offentlige. I den private sektor er der også meget, der er gratis.

 

Et af de bedste eksempler er inden for parterapi. Det er noget, som mange par har behov for, når de vil arbejde på at holde forholdet kørende. Da det er muligt at få gratis parterapi kan alle par få professionel viden og informationer om, hvordan man holder gnisten i live. Det sker via gratis parterapi på nettet, og det har vist sig at være enormt populært.

 

Andre former for coaching og terapi kan også være gratis i den forbindelse, at der er åbne kurser på nettet.

 

Gratis mobilapplikationer er et andet eksempel. Der findes utallige apps, som er utroligt nyttige, men som slet ikke koster noget at installere på telefonen. De kommer primært fra private udviklere.

 

Ellers er der diverse services, hvor man kan få gratis prøveperioder. Dem er der også mange af, og selvom der ofte er betaling med tiden, så er det positivt, at man kan få en smagsprøve først.

Familierelationer og venskaber

Når de fleste mennesker siger, at de bedste ting i livet er gratis, så er det dog sjældent de gratis ydelser på markedet, som de henviser til. Det er i højere grad familierelationer og venskaber. Altså dynamikken med andre mennesker.

 

Det at tilbringe tid sammen med personer vi holder af er noget helt unikt. Man kan ikke sætte en pris på et godt venskab eller på en god relation til sine forældre, søskende eller børn. Det er mere end guld værd, og det bør vi huske på.

 

Det kan igen være et argument for at optimere disse relationer. For jo bedre vi har det med vores nærmeste, jo bedre er vores livskvalitet også. Parterapi, samtaleterapi og familieterapi har alle vist sig at have enormt gode effekter på dette område.

Gode minder

Mange gode minder er også gratis. Tænk selv over det: Hvor mange af dine bedste minder skete helt naturligt og kostede ingenting? Det er formentligt ret mange af dem.

 

Og det er altid muligt at få nye gode minder uden at skulle betale for det. Gå for eksempel nogle ture på stranden eller i skoven. Tag rundt i byen og se alt det kulturelle. Eller tilbring tid med dine nærmeste og nyd det i fulde drag. Du har med sikkerhed allerede en masse gode minder, men det skader aldrig at skabe endnu flere af dem. Der skal også være plads til ting, som koster penge – naturligvis. Et besøg på en lækker restaurant, eller en fantastisk rejse til udlandet gør også vidunderlige ting for livskvaliteten. Pointen er egentlig bare, at både betalte og gratis oplevelser kan betyde rigtigt meget.

Nyd alt der er gratis

Med de afsluttende ord vil vi opfordre dig til at nyde alt, der er gratis. Der er nemlig mange vidunderlige ting, som slet ikke koster noget, når bare vi kigger os lidt omkring. Derfor er det formentligt sandt at de bedste ting i livet er gratis – eller i hvert fald en god håndfuld af dem. Og denne indsigt er rigtig god at have, når du overvejer tilværelsen og livskvaliteten.