Få hjælp til at komme af med din alkoholafhængig

Alkoholafhængighed er et problem for rigtig mange mennesker. Det er hverken sjovt for dig, der står i det, men heller ikke for dine pårørende. Alkoholafhængighed skaber rigtig mange problemer, så det er helt sikkert værd at forsøge at komme af med.

Heldigvis er der rigtig gode muligheder for at få hjælp til at slippe af med din afhængighed.

Sæt ord på din afhængighed

Første skridt mod et liv uden en afhængighed er altid at sætte ord på det. Det er meget tabubelagt at have en alkoholafhængighed, men så snart du åbner din mund og taler med nogen om det, vil du mærke, at det bliver lettere at leve med.

Du kan tale med de nærmeste mennesker omkring dig, som du stoler på. Du kan tale med andre mennesker, der kæmper med det samme. Men du kan også ringe til en anonym telefonlinje og snakke om det.

Kontakt et behandlingscenter

Der er rigtig mange behandlingssteder, der hver dag hjælper mennesker med en alkoholafhængighed. Derfor handler det bare om at kontakte et behandlingscenter, som kan hjælpe dig. Det er et stort skridt i den rigtige retning, når du tager initiativ til at kontakte et behandlingscenter. Det kan nemlig virke både flovt og skræmmende, men i virkeligheden er det er rigtig stærkt skridt.

Find den rette behandlingstype

Der findes ikke bare én behandlingstype. Der findes flere forskellige slags, så du skal sammen med et behandlingscenter finde ud af, hvilken behandlingstype der passer bedst til dig og din afhængighed. Der er nogle behandlingstyper, hvor du får lov til at leve en almindelig hverdag derhjemme samtidig med din behandling, mens der er andre, hvor du bor på et behandlingssted. Det kommer helt an på, hvordan din afhængighed ser ud. Det er noget, du snakker om sammen med en behandler på et behandlingscenter.