Guide: få dine penge hjem fra en forfalden faktura

Forfaldsdatoen er en af de vigtigste informationer på de fakturaer, du sender ud til dine kunder. Når kunder modtager dine fakturaer, fortæller forfaldsdatoen nemlig, hvornår du forventer senest at modtage betalingen for det produkt eller den service, du har leveret.

For dig som virksomhed er det naturligvis vigtigt, at dine kunder overholder denne dato og betaler til siden. Det gælder især ved store ordre, hvor en manglende betaling kan få store problemer for cashflowet og derved driften i din virksomhed.

Det hænder desværre, at kunder ikke overholder forfaldsdatoen, så du bliver efterladt uden den betaling, du har krav på.

Det er naturligvis et irritationsmoment, for nu skal du til at bruge tid og energi på at hente pengene hjem, og inkasso er et område med mange regler, som det kan være svært at finde rundt i.

Det er her, at rykkere, rykkergebyrer og meget andet kommer ind i billedet. Og hvis det ikke er noget, du har stor erfaring med, kan det blive til store hovedbrud og meget tidspild i din virksomhed.

Netop derfor vælger mange at benytte sig af et professionelt inkassobureau, der kan ordne det med inkasso for dig, så du ikke skal bruge tid på det.

Du kan læse mere om inkasso og reglerne herom på https://debito.dk/ordbog/forfaldsdato, hvor du også finder mulighed for at få hjælp til dine inkassosager.

Hav styr på dine fakturaer

Når du udskriver fakturaer til dine kunder, er det vigtigt, at der er 100 % styr på alle detaljer og formaliteter.

En faktura er nemlig dit eneste bevis for, at din kunde faktisk har modtaget den service eller det produkt, du tilbyder. Netop derfor er det vigtigt, at informationerne på fakturaen er skrevet korrekt, og at alle de krav, som der er til fakturaer, er opfyldte til punkt og prikke.

Hvis dette ikke er tilfældet, kan du nemlig få svært ved at hente dine penge hjem igen, når en kunde ikke betaler til tiden.

Få en automatiseret inkassoproces

Med hjælp fra et professionelt inkassobureau, kan du få hjælp til at opsætte en automatisk inkassoproces, som helt selv udsender rykkere og klarer en lang række andre opgaver.

For hvis du har styr på dine fakturaer og alle regler og formaliteter, er det sådan set en simpel proces at sætte gang i en inkasso.

Med et professionelt inkassobureau kan du integrere dine regnskabsprogrammer og andre systemer med et online inkassosystem, som automatisk vil holde øje med, om dine kunder overholder fakturaernes forfaldsdato og betaler til tiden.

Og når en forfaldsdato ikke bliver overholdt, vil systemet automatisk igangsætte en inkassosag, som du overhovedet ikke behøver at bruge noget tid på.

Det hele vil med andre ord blive automatiseret, så rykkerstyring, gebyrer og så videre vil ordnes uden din indblanden.

Det er nemt og smart, og du kan på den måde frigive værdifuld tid på administration af rykkere og inkasso i din virksomhed, som du i stedet kan bruge på opgaver, som gavner din virksomhed og sikrer vækst og sunde tal på bundlinjen.