HVAD ER LØNSIKRING?

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

Lønsikring dækker din løn, hvis du bliver syg eller opsagt. Du kan købe lønsikring, hvis du er i et arbejde, der ikke er sikret af en A-kasse eller et andet forsikringsprodukt.

Lønsikring dækker normalt op til 75 procent af din løn, hvis du bliver syg eller hvis du bliver opsagt. Der er dog nogle forsikringsselskaber, der tilbyder en højere dækning. Du skal typisk have lønsikring i et år, før den træder i kraft.

Der er to former for lønsikring: en arbejdsmarkedsgarantilønsikring og en almindelig lønsikring. Arbejdsmarkedsgarantilønsikring er en forsikring, der dækker lønnen, hvis du bliver opsagt på grund af arbejdsmangel. Almindelig lønsikring dækker, hvis du bliver syg eller opsagt af andre årsager.

Lønsikring er ikke en del af din arbejdskontrakt. Du skal derfor selv tegne og betale for den. Forsikringen kan tegnes hos et forsikringsselskab eller hos en bank. Undersøg hvilke banker eller forsikringsselskaber der passer bedst til din situation, så du er sikret den bedste forsikring for netop dig. Der kan være meget forskel på di forskellige udbyders vilkår og betingelser, så det er værd at læse det med småt inden man skriver under.

Lønsikring er ikke en erstatning for en A-kasse og derfor er der rigtig mange som tegner lønsikringer for at være bedre stillet end hvis man kun kunne få penge fra sin a-kasse. Den maksimale sats for dagpenge i 2022 er 19.351 kr. om måneden før skat. Hvis du tjener mere end dette og har en levestandard, der ikke kan dækkes af den maksimale dagpengesats – kan du overveje at tegne en privat arbejdsløshedsforsikring, som enten kan være gennem banker eller forskellige selskaber!

De generelle krav for at kunne tegne en lønsikring

Arbejdsløshedsforsikring er en god måde at holde hovedet oppe og din økonomiske situation flydende i perioder, hvor arbejdet ikke er så lukrativt. Der er dog visse krav, du skal opfylde for at forsikringen – uanset om den er almindelig eller supplerende – kan gælde fuldt ud.

  • Du skal have været ansat som lønmodtager i mere end 12 måneder
  • Du skal være bosat i Danmark eller have dansk statsborgerskab
  • Du skal være mellem 18 til 59 år gammel.

Kan du tjekke af på de ovenstående faktorer så har du mødt de generelle krav for lønsikring.

Vil du have økonomisk stabilitet, hvis uheldet skulle være ude og du mister dit arbejde, så skal du uden tvivl undersøge om lønsikring er løsningen for dig!