Hvad indebærer klargøring af en bil?

klargøring af bil

Når en bil skal sælges, bliver den ofte klargjort med voks og rengøring. Men hvordan skal du klargøre din bil, når du har overtaget den? Hvad skal skiftes? Hvad kan du selv gøre?

Bilen kan ikke bare gå fra sommer til vinter eller vice versa. Hvis du ikke ønsker at klargøre din bil selv, kan du få klargøring hos Detailing Center – ellers kan du få en hurtig vejledning her.

Klargør bilen til vinteren

Når din bil skal klargøres til vinteren, er der en lang række ting, der skal gøres. Der er ofte mere, der skal gøres her, end når det modsatte skift skal ske, da de er farligere i trafikken i vinterhalvåret, og bilen skal være i tip-top-stand!

Det vigtigste, du selvfølgelig skal gøre, er at skifte til vinterdæk. Helårsdæk går ikke, hvis vejen bliver glatte, og vinterdæk kan spare dig fra nogle meget ubehagelige oplevelser.

En undervognsbehandling og en grundig rengøring er også en god idé – vinduerne bør også rengøres og pudses indvendigt, for at du kan få det bedst mulige udsyn i mørket. Bilens elpærer skal tjekkes, og hvis nødvendigt skal de skiftes: Du skal kunne ses i mørket uanset hvad.

Hvis du kommer ud for snevejr, er det godt, hvis du har tjekket viskerbladene og sikret dig, de fungerer optimalt.

Klargør bilen til sommeren

Skiftet til sommer er, for din bil, ikke så voldsomt som skiftet til vinter. Der skal skiftes fra vinterdæk til sommerdæk, så de kan holde, selvom vejret bliver varmt, og så skal bilen vaskes grundigt. Hvis bilen ikke vaskes godt nok, kan den salt, der, vil det eller ej, sætter sig fast på bilen i løbet af vinteren, forårsage rust og ødelægge bilen.

En lakrens kan også være god for dit køretøj, samt dertilhørende voks. En god, grundig rengøring kan også gøre underværker – det, der har samlet sig i bilen over vinteren, skal ud, så den er klar til at køre på lange ture i foråret og sommeren!

En ren bil gør kørslen mere sikker. Hvis du har dåser eller affald, der ruller rundt i bunden, kan det forstyrre din kørsel og i værste fald forstyrre pedalerne. En rodet bil kan være årsag til uheld, og det er derfor vigtigt at rydde op – ikke kun når årstiderne skifter, men løbende og når rod opstår.

Konsulter altid et værksted eller en mekaniker, hvis du er i tvivl om dit køretøjs behov.