Hvorfor bruge dashcam?

Der er ingen, der skal beskylde dig for at være en dårlig bilist. Hvert fald ikke uden konkrete beviser. Når du kører med et dashcam, som er et lille kamera, der peger ud imod forruden, kan du altid dokumentere din kørsel. Og det er rigtig smart. For har du dit på det rene, kan optagelser fra uheld for eksempel være rigtig gode. Både i forhold til forsikring, men bestemt også i forhold til en eventuel straf til de indblandede.

Et dashcam er en genial opfindelse

Dashcams er ikke så udbredte i Danmark endnu. Dog er flere og flere begyndt at bruge dem. For der er nogle gange bilister, der kører fuldstændig vanvittigt. Fanger du lige en nummerplade, kan du jo videregive optagelserne til politiet, som forhåbentligt vil handle på det. Undersøg denne dashcam test, hvis du vil vide mere. Én situation, hvor et dashcam kan være rigtig brugbart, er hvis du er vidne til en trafikulykke, hvor gerningsmanden stikker af. Fanger dit dashcam gerningsmanden, er det rigtig brugbart for politiet. Dette hører dog sjældenhederne til, men der er efterhånden mange interessante videoer, som er optaget af dashcams.

Nogle vælger også at have et dashcam, fordi det kan lede til nogle sjove og interessante optagelser. For eksempel folks ageren i trafikken. Ofte kan man også se noget, der er mindre sjovt, nemlig hvor uopmærksomme trafikanter til tider er. Noget, man også skal være klar over, er, at der altså også kan komme nogle seriøse og ubehagelige optagelser på et dashcam. Og det er jo ikke noget, man har lyst til at sidde og gense. Men som sagt kan det være brugbart for politiet.

Mange lastbilchauffører kører ikke uden dashcam

At være lastbilchauffør er ikke nogen nem opgave. For man har et kæmpe ansvar over for de bløde trafikanter. Vi har alle hørt om tragiske trafikuheld med lastbiler og cyklister. Det er bl.a. en af grundende til, at mange lastbilchauffører har dashcams. Derudover bruger de bare rigtig meget tid på vejene, hvorfor det giver ekstra god mening med et dashcam.

Udover alt det seriøse, kan man også bruge sit dashcam til at optage gode minder. For eksempel fra familieferien, når man kører. Det kan være, når I kører rundt i bjergene, en flot by, solnedgangen osv. Det er naturligvis ikke derfor, folk køber et dashcam. Men det er meget sjovt, at det også kan fungere på den måde. For gode minder kan man jo aldrig få for mange af. Føler du, at et dashcam ville gøre dig mere tryg i trafikken? Så er det bare med at finde det helt rigtige.