Kom ud af den hårde periode med samtaleterapi

Nogle gange kan livet virke uoverskueligt og svært. Det kan være at man er stresset på arbejde, har problemer i parforholdet, oplever familieproblemer eller endda har oplevet dødsfald og sorg, og man har svært ved at bearbejde det hele alene. Man har brug for hjælp til at komme videre med sit liv – og det er her samtaleterapi kommer ind i billedet. Læs med her og find ud af, hvad samtaleterapi er og hvornår det kan hjælpe.

Hvad er samtaleterapi?

Psykoterapi (også kaldet samtaleterapi) kan hjælpe personer ud af vanskelige perioder, hvor livet er hårdt eller synes meningsløst. Samtaleterapi er individuelt, og det er tilrettelagt som en samtale mellem patienten og terapeuten. Det kan dog også anvendes til at hjælpe både par og familier i de rette rammer. Samtaleterapi er en videnskabelig baseret psykologisk behandling, der i det store hele består af regelmæssige samtaler med en uddannet psykoterapeut.

Hvordan foregår samtaleterapi?

Samtaleterapi er som tidligere nævnt individuelt, og den er tilrettelagt som et samarbejde mellem patienten og terapeuten, hvor man bl.a. italesætter og arbejder med svære tanker, følelser, handlinger og endda hændelser, som gør at patienten enten bliver stresset, trist eller bange.

Hvad er formålet med samtaleterapi?

Formålet med samtaleterapi er at støtte og hjælpe mennesker med at forstå deres problemer og give dem værktøjer, som de kan bruge til at få hverdagen til at fungere igen. Det er således en form for hjælp til selvhjælp, og selve samtalen har til formål at få problemer frem i lyset, så terapeuten kan give patienten de rigtige værktøjer til at få hverdagen til at hænge sammen igen.

Hvad kan samtaleterapi hjælpe med?

Der kan være mange forskellige grunde til at man vælger at henvende sig til en terapeut, men det er oftest på grund af at der er noget i live, der går dem på eller nedsætter deres livskvalitet. Det kan f.eks. være angst, stress, depression, generthed, skilsmisse, dødsfald eller lignende, som gør at de ikke kan få hverdagen til at hænge sammen alene længere.

Hvis du oplever et behov for samtaleterapi, kan du kontakte denne terapeut i Odense – hun kan helt sikkert hjælpe dig tilbage på sporet.