Lider du af hårtab? Genfind dit selvværd på trods af hårtab

Mænd såvel som kvinder kan blive ramt af hårtab, og der kan være adskillige årsager dertil. Uanset om det skyldes stress, overgangsalder, sygdom, kemoterapi eller noget helt andet, så er det en kæmpestor omvæltning i ens liv. For nogle resulterer det sågar i en identitetskrise.

Har du oplevet at tabe en stor del af dit hår, og har du svært ved at vænne dig til dit spejlbillede? Så kan du med fordel læse med videre, hvor du får et par gode råd til, hvordan du kan genfinde dit selvværd på trods af hårtab.

Brug en paryk ved hårtab

For nogle er dét at miste håret så ubehageligt, at de ikke kan lide at se sig selv i spejlet. Det kan være altødelæggende for livskvaliteten hos den pågældende. Derfor er der mange, der vælger at gå med paryk ved hårtab. En paryk kan give dig selvværdet tilbage, idét du nemmere vil kunne genkende dig selv, når du ser dig selv i spejlet.Øverst på formularen

Snak med nogen om dine bekymringer

Går du med negative tanker og bekymringer omkring dit selvværd og dit udseende som følge af hårtab, så kan det være en rigtig god idé at komme ud med disse bekymringer. Du kan enten tale med en psykolog, et familiemedlem eller en tæt relation.

Du kan også snakke med en, som lider af hårtab, ligesom du selv gør. Her vil du blive mødt af en helt anden form for forståelse og indsigt i dét at opleve hårtab.

Acceptér situationen

Der findes desværre ikke nogen mirakelmidler, der kan kurere hårtab over natten. Derfor er det også vigtigt, at du øver dig i at acceptere, at situationen er, som den nu engang er. Hvis du omfavner dit nye udseende og elsker dig selv, så vil du også opnå en højere grad af livskvalitet i hverdagen.