Tre tips til en god start på dagen

Der er mange måder at starte dagen på, som kan være med til at give dig en god og tryg fornemmelse. Nogle tænder for fjernsynet, andre drikker en god kop kaffe og nogle tredje tager en god samtale med venner eller familie. Mange kloge hoveder beretter desuden om, at morgenmad er dagens vigtigste måltid. I denne artikel kan du finde inspiration til tre gode måder at starte dagen på, som kan være med til at give dig en sundere og friskere livsstil.

En skarp drik for sundheden

Det er en god idé med gode morgenvaner. Nogle behøver du måske ikke at gentage hver eneste morgen, men du kan med fordel gentage dem et par gange om ugen.

En af disse kunne være at drikke et ingefærshot. Ingefærshot er godt for kroppen af mange forskellige årsager. Først og fremmest kan ingefærshots være med til at modvirke slidgigt, kvalme og betændelse. Det kan også være med til at modvirke trælse ting såsom halsbrand, diarré, irritation i munden og tilmed også hjerterytmeforstyrrelser. 

Det anbefales dog ikke, at man tager ingefær i høje doser, hvorfor det er et sundt tiltag at starte dagen ud med blot engang imellem frem for hver eneste morgen.

Der er mange måder at skaffe ingefærshots på. Du kan selv lave dem, og du kan også købe dem i supermarkedet eller på internettet. Derfor er der et hav af muligheder, og det er blot med at prøve sig frem. Vær desuden ikke bange for at købe stort ind på ingefær. Planten kan bruges i mange forskellige former for madlavning. 

Morgengymnastik

Du har muligvis opdaget, at du er ikke stiv i benene, når du vågner om morgenen. Det afhænger selvfølgelig af alder, men mange mennesker har brug for at få kroppen i gang, når de vågner. 

Dette kan blandt andet gøres ved hjælp af diverse gymnastikøvelser, før dagens mange gerninger igangsættes.

Denne form for gymnastik kan være alt lige fra udstrækningsøvelser til arm-, ryg-  eller mavebøjninger. Du vil hurtigt finde ud af, at du faktisk får mere energi og føler dig friskere til at igangsætte dagen, hvis du har morgengymnastik som et ritual hver eneste dag.

Lige såvel som med anbefalelsen af ingefærshot, er der også masser af hjælp at hente på internettet, hvis du ønsker at lave gymnastik om morgenen. Her kan du finde hjælp til øvelser, der passer til din krop og ambitionsniveau.

Vær positiv

Det kan lyde som en cliché, men flere og flere psykologiske studier viser, at man kan narre kroppen til at være positiv, ligemeget hvilke udfordringer man går i møde.

Derfor kan det være en rigtig god idé, hvis du oparbejder en vane med at være positiv om morgenen. Selvom du har en træls dag på arbejde i vente eller en angstprovokerende eksamen, skal du blot sige til dig selv, at det er dejligt eller fantastisk, at du står over for disse udfordringer.

Ved at oparbejde et positivt sind vil du opleve, at din livsglæde forøges og dit mod til at se nye, svære udfordringer i øjnene bliver styrket.