3 gode råd til at få dit barn til at sove

Det kan være frustrerende, hvis dit barn ikke vil falde i søvn om natten – og det er noget, de fleste nybagte forældre kommer til at opleve. Det kan gå udover nattesøvnen, og selvom du formentlig er på barsel, vil det være en langt nemmere løsning, hvis bare barnet vil falde i søvn om aftenen. Vil din baby ikke sove, er der heldigvis en lang række gode råd, du kan gøre brug af, så det kommer til at ske. Her får du 3 af dem.

#1: Put dit barn på samme tid hver aften

Hvis du vil have dit barn til at sove, er det en god idé at lægge det til at sove på samme tidspunkt hver aften. Det er vigtigt, da barnet på den måde bliver bevidst om, at det er sovetid, når det bliver mørkt. Veksler du mellem forskellige puttetider, vil du opleve, at dit barn får sværere ved at falde i søvn om aftenen – præcis på samme måde, som du selv ville gøre det.

#2: Skru ned for lyset

Det er en god idé at skrue ned for lys og støjkilder, når baby skal sove. Det betyder, at du enten skal slukke for lyset eller dæmpe det, så der er nogenlunde mørkt i rummet, hvor baby sover. Det er desuden vigtigt, at du samtidig sørger for at slukke for fjernsynet, så dit barn kan falde i søvn, uden der er larm, som kører i baggrunden.

#3: Vug din baby i søvn

Hvis ikke din baby vil falde i søvn, kan du forsøge at vugge det, indtil det falder i søvn. Du bør dog undgå at tage barnet op, hvis du ikke vil gøre det til en vane, at baby græder, indtil han eller hun bliver taget op og lullet i søvn. Det handler om at finde den rigtige balancegang, så du også får mulighed for at få lidt fritid om aftenen, uden du skal bære rundt på din baby.