Giv dit barn en bedre søvn med en kugledyne til børn

kugledyne til børn frue

Hvis du er forælder, kender du sikkert allerede til vigtigheden af, at dit barn sover godt. Hvis ikke dit barn sover ordentligt, gør du som forælder sikkert heller ikke. En dårlig søvn betyder typisk flere opvågninger natten igennem. Den dårlige nattesøvn kan også sprede sig, så den også medfører en dårlige søvn om dagen, når dit barn skal have en lur.

Derudover medfører den dårlige søvn ofte også, at dit barn bliver mere uoplagt, træt og irritabel igennem dagen. Hvis du derfor oplever problemer med at få dit barn til at sove, er der god grund til at overveje en kugledyne til børn.

Sådan kan en kugledyne hjælpe dit barn

En kugledyne er en særlig dyne, der har indeholder små kugler. De små kugler tilføjer en ekstra vægt til dynen sammenlignet med en traditionel dyne. Samtidig har de små kugler også evnen til at smyge sig om dit barns krop.

Den ekstra vægt samt omfavnelsen giver dit barn en større tryghed. Trykket går også ind og stimulerer sanseintegrationen, hvilket giver dit barn en yderligere beroligelse og tryghed.

Med andre ord kan dit barn bedre mærke sin krop, når han eller hun sover med en kugledyne. Det gør det nemmere for barnet at falde til ro og i søvn. Det gør det også nemmere for barnet at blive i søvnen, så I får færre opvågninger.

Derfor er søvn vigtigt for dit barn

Børn sover mere end voksne. Faktisk sover babyer mere end de er vågne. Det skyldes, at kroppen har mulighed for at restituere, når man sover. Det lille barns krop gennemgår en kæmpe udvikling, særligt de første år. Derfor har kroppen også brug for en masse søvn.

Når dit barn sover, har det også mulighed for at bearbejde de mange indtryk, som det har gjort sig dagen igennem. Det er nemlig under søvnen, at hjernen har mulighed for at ”gøre rent” og vaske affaldsstoffer væk. Det er også her, at hjernen har mulighed for at lagre den information, som den har modtaget dagen igennem.

Derfor er søvn vigtigt for os alle, men den er endnu vigtigere for dit barns velbefindende.

Hvis dit barn er diagnosticeret med en psykisk funktionsnedsættelse

Alle børn med søvnbesvær kan muligvis drage fordel af en kugledyne. Men hvis dit barn er diagnosticeret med en psykisk funktionsnedsættelse, er der større chance for, at dit barn vil have gavn af en kugledyne. Flere psykiske funktionsnedsættelser giver nemlig søvnbesvær. Her kan en kugledyne hjælpe.