Overvejer din teenager at tage på efterskole?

Et efterskoleophold er noget, som dit barn vil huske resten af hans eller hendes liv. Det kan give venskaber for livet og en oplevelse, der kan give gode minder at huske tilbage på. Hvis du har et barn, der overvejer at tage på efterskole, så er der nogle ting, du bør tænke på. Der findes mange efterskole rundt omkring i landet efterhånden, og derfor kan du finde en efterskole, der passer helt til dit barns behov og interesser. Læs mere om hvad du skal vide, hvis du planlægger at sende dit barn på efterskole.

Undersøg flere efterskoler 

Som nævnt tidligere, så er der rigtig mange efterskoler at vælge imellem i Danmark. Så I skal gøre jer lidt research om, hvilken slags efterskole som kunne have interesse for dit barn. Først skal I blive enige om hvorhenne i landet efterskolen skal være. Skal dit barn have mulighed for at kunne komme nemt hjem i weekenderne eller vil han/hun gerne på efterskole længere væk? Hvis I bor i Jylland, så kan det være, at en efterskole på Sjælland kunne have interesse. Det kommer naturligvis an på, hvad dit barn interesserer sig for. Der er nemlig efterskoler, der specialiserer sig indenfor bestemte fag – det kan være idræt, musik eller ridning. Så den anden ting I skal gøre, det er at undersøge de forskellige linjer på skolerne. Skal det være en boldlinje, udeliv eller noget helt tredje? Tag til åben dag

Der er mange efterskoler, der holder åben dag. Det betyder, at I kan tilmelde jer at komme til åben dag på forskellige efterskole. Her kan I se mere til faciliteterne og se om det kan være noget for dit barn eller ej. Som forælder kan man godt have sine bekymringer, men når man ser faciliteterne og selve skolen, så kan bekymringerne måske blive mindre. Her får I også mulighed for at se et efterskole værelse. Man deler typisk værelse med 1 til 4 mennesker – afhængig af efterskolen. Det kan være meget givende, særligt når I skal til at bestemme hvilken efterskole I skal vælge. Her kan I også høre mere om skolen og deres værdier. Der vil måske også være små workshops, hvor I kan høre mere om de forskellige linjer, der er på skolen. Der kan også stilles spørgsmål, hvis der skulle være nogle. 

 

Undersøg din økonomi

Et efterskoleophold kan godt være lidt dyrt – men når det er sagt, så er det alle pengene værd. De fleste efterskole tilbyder alternative betalingsmetoder, der kan matche med dit budget og pengepung. Du kan enten betale et samlet beløb eller betale hver måned.  Du kan også få tilskud, hvis du er enkelforsørger eller du kan optage et lån i din bank. Det vigtigste er bare at undersøge, om det er muligt for dig at finanserne. Ellers kan du tage en snak med din bank. Så kan I sikkert komme frem til en løsning på problemet, hvis der skulle være et.