Hospitalsklovnen spreder glæde for børn: skal det være på dit sygehus?

Hospitalsklovnen er noget, som der efterhånden har været der i flere år, og hvis du er med til at stå for ledelsen på et sygehus, så er det med garanti et koncept, du kender til. Men det er ikke sikkert, at I har hospitalsklovnen på jeres sygehus (endnu). Måske det er noget, der skal overvejes? Det kan i hvert fald sagtens være, at du bliver mere klar over det, når du har læst denne artikel.

 

Hvad gør hospitalsklovnen for sygehuset?

Hospitalsklovnen er med til at sprede en god stemning på sygehuset, og det er noget, der i den grad er passende et sted, hvor der ikke er meget glæde. Hospitalsklovnen går f.eks. rundt fra stue til stue og underholder de børn, der er indlagt. Hospitalsklovnen kan også have forskellige ting med, som han eller hun bliver til at lave tricks. Hospitalsklovnen kan også tale med børnene, og det kan virke mindre skræmmende at tale for dem med en klovn frem for en læge.

 

Spred glæde i sygdommen

Det er klart, at der ikke er meget glæde ved at være syg. Men det hjælper heller ikke, hvis man lader det gå ud over ens humør. Det kan være vigtigt, at man beholder den positive energi, og det er især det, som hospitalsklovnen hjælper børn med. Der skal helst være plads til, at man også kan få et smil på læben, selvom man går igennem en tid, der er rigtig svær.

 

Kan måske hjælpe

Hospitalsklovnen spreder glæde, og det er faktisk noget, der kan være en hjælpende hånd i forbindelse med sygdom. I dag ved man f.eks., at der er en meget større forbindelse med det psykiske og fysiske, end man længe har tænkt. Derfor giver det også mening, at man forsøger at holde psyken ”oppe”, f.eks. med et koncept som hospitalsklovnen, der kommer og besøger de børn, der har brug for det. Det kan være, at det, at sprede en smule glæde, kan være med til at gøre det hele lidt nemmere.

 

Det gode sygehus har hospitalsklovnen

Vil du gerne kunne stå for et godt sygehus, hvor der er god stemning og styr på det hele? Det handler ikke kun om at tænke praktisk, det handler også om at skabe et rum, hvor det kan være behageligt at være, selvom der intet rart er over det faktum, at man er indlagt på et sygehus.