Derfor skal du blive en del af et fællesskab

Er du en del af et fællesskab? Fællesskaber findes i forskellige former og måder. Du kan være en del af et fællesskab i en sportsgren, i en bog- eller madklub. Et rigtigt fællesskab findes ikke på de sociale medier, men du skal være en integreret del af en gruppe, som mødes i den ”virkelige” verden og ikke på nettet. Det er vigtigt at investere tid i fællesskaber, og du kan læse mere om her hvorfor.

Fællesskab giver livsglæde

Et godt fællesskab betyder, at du har nemmere ved at komme ud ad døren. En undersøgelse viser, at folk, som bor alene, har en hyppigere tendens til at have sværere ved at komme ud ad døren. Det kan føre til isolation og ensomhed. Hvis du på et tidspunkt oplever ensomhed, er det vigtigt, at du får sagt det til nogen. Din ensomhed bliver ved med at eksistere, hvis du ikke italesætter, at du føler dig ensom. Sig det højt, folk vil gerne hjælpe. Ensomheden vokser i takt med, at du isolerer dig selv fra omverdenen. Selvom, at du befinder dig i et større fællesskab, kan du stadigvæk føle dig ensom. Du vælger ikke selv, hvornår du føler dig ensom – det kan dukke op pludseligt.

Gennem menneskelig kontakt med andre formår du at skabe en større livsglæde gennem samtaler, grin og oplevelser. Du lærer at værne mere om dig selv og mærke efter, hvad du gerne vil.

Hvordan bliver jeg en del af et fællesskab?

Du kan skabe mere fællesskab i din dagligdag ved at gøre få ting. Hvis du har et arbejde, kan du bl.a. invitere dine kollegaer hjem til aftensmad. Her kan I lære hinanden at kende uden for arbejdspladsen, hvilket med til at styrke jeres relation. Hvis du møder naboerne, kan du hilse og spørge, om de vil have en kop kaffe. Har du en særlig hobby? Gennem en hobby skabes et fællesskab ved at dele samme interesser f.eks. en læseklub. Her kan du sørge for overraske med et book foredrag, og du kan her booke en book foredragsholder.