Derfor skal du ikke gå igennem en skilsmisse alene

For rigtig mange mennesker, er det en håndgribelig situation med en masse uforudsete udfordringer, når man bliver skilt. Rigtig mange tænker, at de nemt kan klare det, men sådan ser virkeligheden sjældent ud. Tøv endelig ikke med at søge hjælp under din og jeres skilsmisse. Og ikke mindst få nogle redskaber til, hvordan I kan hjælpe jeres barn igennem den hårde situation. Læs mere her, hvis du kunne tænke dig at blive klogere på, hvad en skilsmisse kan gøre ved vi mennesker, og hvis du er interesseret i at tillære dig nogle eventuelle gode råd.

Alle har brug for hjælp i svære situationer

Rigtig mange tror, at de uden hjælp kan gå igennem en skilsmisse. Sådan ser virkeligheden sjældent ud. Uanset, om I tænker, skilsmissen er problemfri eller ej, gør I jer klogt i at søge hjælp hos en psykolog eller ekspert med erfaring på område. Hvis ikke I står lige nu midt i umiddelbare problemer, er det rart at være klædt på i kommende situationer. Situationer, hvor du måske er fanget af din egen vrede og slet ikke vil eller kan forstå din partner og han eller hendes egen behov. Eller frustrationer rettet mod dig og din bearbejdning af skilsmissen. Søg den bedste og højest kvalificeret skilsmisse rådgivning her.

Husk at lige så svært situationer er for dig, lige så svær er den ofte også for din partner. Også selvom at det eventuelt ikke ligner, det er. Hvis du finder din situation ubærlig og uoverskuelig, er du ikke alene. Hvis din partner af en mærkelig grund går problemfrit og samvittighedsfri igennem denne proces, er der støtte og opbakning at hente hos et hav af andre personer, der har stået i din situation. Nu om dage, er der online fællesskaber, hvor I kan dele ud af erfaringer og problemstillinger. Det kan for mange give en følelse af håb. Håb for fremtiden og en følelse af ikke at være helt alene. En følelse af ikke at være den eneste, de har været igennem en så stor ændring i ens og ens families liv, som en skilsmisse er.

Det er vigtigt at I tænker på børnene

Børnene må aldrig glemmes i sådan en svær og livsforandrende proces, som en skilsmisse er.  Børn elsker deres forældre, når de kæmper for, hvad der er bedst i det store helhed og aldrig giver afkald på omsorg og tryghed for det enkelte barn. Så glem aldrig at dit højt elskede barn vil forstå og vise dig kærlighed igen en dag, når de har accepteret og bearbejdet den sorg, det uundgåeligt også vil medføre dem.

Gør jeres børn en tjeneste og vis, at I som tidligere partnere stadigvæk elsker hinanden. Det skylder i dem. I elsker hinanden i det mindste fordi, I fik jeres elskede børn sammen. Aldrig glem den fantastiske ting. Lad ikke børnenes bekymringer stå i vejen for noget. Vis dem, at de må komme til jer med hvad end, de kunne have lyst til. Det har de krav om. I kan vælge frit at blive skilt. De har ikke valgt at blive født ind i en skilsmissefamilie, så lyt til hver en tanke, de gør sig og mærk deres behov. Det er nu vigtigst. Så mange børn har klaret en skilsmisse. Det vil jeres også. Det er så sandt som amen i himmelen, hvis bare i håndterer det ordentligt og uden stor egoisme.