Guide til valg af efterskole

Er dit barn ved at afslutte folkeskolen? Efter folkeskolen skal dit barn finde ud af, hvad han/hun gerne vil. Der er mange muligheder, og dit barn skal derfor overveje, hvad de gerne vil. Vil dit barn gerne et år på efterskole? Eller videre på en videregående uddannelse? Her kan I blive klogere på, hvad en efterskole kan byde på.

Udvikling socialt og personligt
Et efterskoleophold byder på mange oplevelser og indtryk, som er med til at udvikle dit barn på det personlige plan. Efterskolen er med til at bryde ens comfort-zone, da du bliver kastet ud i at møde nye mennesker og danne nye relationer. Måske plejer dit barn at være tilbageholdende til arrangementer, og søger tryghed. Efter kort tid vil dit barn lyse op, og blive mere udadvendt. Selvom det i starten kan virke overvældende, da der skal siges ”farvel” til de trygge rammer, kan et efterskoleår noget særligt. Elever fra efterskoler siger ofte, at det har været deres bedste år pga. oplevelsen, menneskerne og være væk hjemmefra.

På en efterskole følger fagligheden med, og dit barn skal derfor have undervisning. Dit barn har mulighed for at forbedre sin faglighed samtidig med at dyrke fritidsinteresser. Det er bl.a. muligt at bygge videre på sit talent, og blive endnu dygtigere.

Find det rigtige efterskole

I Danmark findes efterskolerne over alt i landet, og du kan hurtigt blive vildledt. Hvilken er den rigtige? Sørg for at gøre det overskueligt, og lav en grundig undersøgelse af efterskolerne inden. Det er med til at gøre opgaven med valg af efterskole lettere. Kig på de efterskoler, som tilbyder det, som dit barn har interesse i bl.a. mulige linjer og fritidsinteresser. I kan bl.a. kigge på en kristen efterskole, saedding.dk.

Husk på, at det i sidste ende er dit barns år. De skal derfor inddrages i processen, og skal være med til at træffe den afgørende beslutning. Det handler om dit barn, skal føle sig hjemme og tryg på deres kommende efterskole.