Hvordan bliver man skilt?

Det er en stor beslutning at blive skilt, og der er pludseligt mange nye ting man skal have styr på, når man har valgt at tage springet. Derfor har vi valgt at lave dette indlæg, så vi kan hjælpe dig på vej til, hvad du skal have styr på, hvis du ønsker at blive skilt fra din partner.

Find en god advokat

Det første vi anbefaler, det er at man finder en god skilsmisse advokat, som kan stå til rådighed i hele processen. En skilsmisse advokat kan både hjælpe med, at man får styr på alle papirerne, at man ikke bliver snydt i processen, og at der ikke er noget man overser undervejs. 

Når man skal skilles, så skal man lave en ansøgning om skilsmisse, her er det også en god idé at have en skilsmisseadvokat indover, så man er sikker på, at den bliver udarbejdet bedst muligt.

Er der børn indblandet, skal I tænke jer om

Hvis der er børn indblandet i en skilsmisse, så er det altid en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man gør de forskellige ting. Vi siger ikke, at du skal fravælge at blive skilt fra din partner, blot fordi der er børn indblandet. Det er blot vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser om hvordan man ønsker at overgive nyheden til dem, at man tænker over hvor de skal bo efterfølgende med mere.

Hvis du er i tvivl om hvad du bør overveje, når der er børn indblandet, så anbefaler vi, at du inddrager din advokat i snakken, så du ikke glemmer et punkt eller tre, der kunne have været fine at have overvejet i processen.

Gør brug af familie og venner

Når din ansøgning om skilsmisse er sendt ind, så er der faktisk ikke så meget mere du kan gøre. Herefter skal du blot vente indtil det hele går igennem officielt, og i denne proces er det vigtigt, at du er omringet af folk du holder af. Derfor anbefaler vi, at du gør brug af dine venner og familie, så du ikke ender med at sidde alene og tænke for meget over tingene.

En af grundene til, at vi anbefaler, at du er omringet af venner og familie er også, at du så har nogen du kan snakke med. Der kan gå mange tanker igennem hovedet, når man vælger at blive skilt, og det er ikke altid rart at sidde med disse tanker selv.