Råd til babytøj

Venter du en baby rundt om hjørnet? Ofte ses en tendens til, at kommende forældre køber meget Babytøj. Det gælder alt lige fra sko, bukser, kjoler og bluser – du kan aldrig gå ned på Babytøj. Dog kan du her blive klogere på, hvad der er nødvendigt af babytøj lige efter fødslen.

Garderobe
En tøjgarderobe skiftes ofte, da dit barn vokser ud af sit tøj. Når dit barn bliver født og tre måneder frem, er det mest praktisk at have sparkedragter. Køb forskellige sparkedragter, så det er muligt at veksle mellem dem f.eks., hvis den bliver beskidt. Du vil gerne klæde din baby præsentabelt på, men undgå at købe mange kjoler, da de ofte ikke vil blive brugt. Brug i stedet fokusset på at være nærværende.

Når du skal putte din baby, er det en god ide, at dit barn kan sove i åndbart tøj. Sørg for at have en bamse, som han/hun kan ligge med, når de skal have lur eller sove. Det er med til at skabe tryghed, og fungerer som en ven.

Gode råd

  • Når du køber babytøj, skal du sørge for god kvalitet. Selvom det virker dyrt i øjeblikket, vil du blive glad for det i længden. Dyrt tøj kan gives videre til det næste barn i flokken, eller til fætre og kusiner.

  • Støt lokalt ved at undgå køb af babytøj online. Gå i stedet for ned i din nærmeste børnetøjsbutik, da du er med til at støtte op om lokalsamfundet. Det er altid sjovere at købe babytøj i den fysiske butik, da du har mulighed for at mærke og føle tøjet.

  • Vask ikke tøj med skyllemiddel, da det ikke er godt for din baby samt tøjet.