Sådan flytter I sammen med succes

Hvad enten I stadig er nyforelskede eller har dannet par i længere tid, kan du sikkert nikke genkendende til, at et parforhold ikke forløber uden kritiske situationer. Har I taget skridtet og valgt at flytte sammen, er der selvsagt nogle praktiske opgaver, der skal løses. Skal I flytte sammen i en af jeres nuværende lejligheder, eller skal I finde noget nyt sammen?

Du kender måske den famøse IKEA-test i forbindelse med indretning. Men det er blandt andet også essentielt, du og din partner forholder jer til, hvordan I kan være et par, hvor I også kan have jeres egne interesser ved siden af. I dette blogindlæg får du nogle bud på, hvordan I flytter sammen med succes.

Giv hinanden plads i forhold til indretning

Med en ny boligsituation følger også flytning og måske også nye møbler. Og det er her den berømte IKEA-test kommer ind i billedet. IKEA-testen går ud på at komme helskindet gennem køb af nyt inventar og det efterfølgende samleprojekt – og frem for alt at kunne samarbejde. Når I har valgt de helt rette møbler og materialer til jeres fælles bolig, går indretningen i gang.

Samarbejdet kan være alt lige fra at benytte skruetvinger, så hele jeres samleprojekt ikke falder fra hinanden, til at skrue ben fast på en ny sofa. Det handler midlertidigt ikke kun om at bruge skruetvinger og andet værktøj. Det gælder også om at give hinanden plads i forhold til indretningen. Du har helt sikkert en forestilling om, hvordan dit hjem skal se ud. Det har din partner formentligt også. Derfor er det en god idé, at I på forhånd finder ud af, hvordan I begge kommer til at føle jer tilpasse i jeres fælles bolig.

Forventningsafstemning er alfa og omega

I tråd med ovenstående er forventningsafstemning alfa og omega, når I har valgt at flytte sammen. Det kan eksempelvis være, at den ene af jer er ny i byen, mens den anden har boet i byen længere tid. Afstem jeres forventninger til, hvor meget og hvad I skal lave sammen. Det er sjældent i et parforhold at samarbejde om de førnævnte skruetvinger og samleprojekter er nok at gøre i fællesskab.

Men det kan også være, I har et forskelligt syn på, hvor mange af jeres vågner timer I skal tilbringe sammen. I kan gøre jer selv en tjeneste ved at klarlægge på forhånd, hvad I gerne vil gøre for jer selv, og hvad I gerne vil lave sammen. Det kan eksempelvis være, at I har hver jeres fritidsinteresse med nogle kammerater, men at I hver onsdag prioriterer at spise aftensmad eller lave noget andet sammen. Det giver også en vis tryghed og glæde, at I har aftaler i fællesskab.

Økonomi og andre praktiske gøremål

Denne overskrift kan på forhånd kede rigtig mange. Ikke desto mindre er det endnu et væsentligt punkt at forholde dig til, når du og din partner slår jer ned under samme tag. Økonomi er for nogle en akilleshæl og noget, der bare skal ud af verdenen.

Men når I flytter sammen, skal I være bevidste om, at I får en række fællesudgifter. Det gælder blandt andet husleje og forbrug. Det kan også være, at I vælger at have et fælles mad- og forbrugsbudget. Det kan også være, I foretrækker at holde jeres økonomier adskilte. Hvorvidt I putter jeres indkomst i én samlet pulje eller ej, er det essentielt at have fastlagt, inden I flytter sammen, så I undgår uoverensstemmelser. Foruden økonomien lægger de daglige gøremål også inden for det praktiske område.

For at undgå sure miner og at den ene af jer trækker hele læsset, kan I lave en plan for, hvem der gør hvad i løbet af ugen. Er du sent hjemme om tirsdagen, men til gengæld tidligt om torsdagen? I så fald kan I koordinere indkøb, rengøring og vasketøj ud fra jeres individuelle skemaer.