Sådan tackler du julestressen og får tid til det hele

Synes du også, at julestressen rammer dig, når vi når til december? Endnu værre er det op til juleaften, når det hele skal stå ret inden familien kommer: Huset skal rengøres, der skal handles ind, laves mad og de sidste gaver skal pakkes ind – har du styr på det hele? Det kan for nogen være lidt af en uoverskuelig tid – især for kvinderne, da det som regel er dem, der står i køkkenet – men det behøver det slet ikke være. Denne guide hjælper dig med at tackle julestressen og nå alle de ting, du gerne vil – og samtidig nyde den gode julestemning.

Få styr på julegaverne i god tid

Er du en af dem, der har købt julegaver flere måneder inden juleaften, eller klarer du sagerne på dagen? Hvis du ønsker at spare tid på julegaveindkøb og undgå lange køer og stress i butikkerne, så få styr på julegaverne i god tid. Det er et rigtig godt tip, der sparer dig for unødig stress.

Der er rigtig mange, som vælger at købe julegaver i dagene op til juleaften, og derfor kan julegaveindkøbet hurtigt gå fra 10 minutter til 1 time. Så hvorfor ikke spare tiden og købe julegaver i november? Find ud af, hvem du skal købe gaver til, og hvad du vil købe til dem – så er du klar til at shoppe løs.

Du kan også vælge at shoppe dine julegaver på nettet. Dermed undgår du helt at skulle stå i lange køer og brokke dig over langsom ekspedition. Der findes rigtig mange bud på gode julegaver på nettet, hvis du har brug for inspiration eller vil være på forkant med julegaveindkøbene.

Undgå julestressen i supermarkedet, når du handler ind

Det er juleaften, og du har lige netop fundet ud af, at du mangler de sidste par småting til andestegen og brunkartoflerne – så hvorfor ikke tage et smut i supermarkedet? Det er imidlertid et af de mest travle tidspunkter, du kan vælge at besøge supermarkedet.

Det vrimler med mennesker, køen er meterlang, og alle folk stresser rundt for at komme hjem til deres familie. Hvis du vil slippe for en del af julestressen, så er et godt tip at undgå supermarkedet denne dag.

Slap af og nyd øjeblikket

Der er så meget, at man skal nå i juletiden, at man helt glemmer at leve i nuet – om end det er en af de hyggeligste måneder. December er lig med hygge, julebag og familietid, så lig to-do-listen på hylden for en stund og tilbring noget kvalitetstid med familien.

Her er et par ting, du med fordel kan gøre, hvis du vil øge julestemningen og komme af med julestressen:

  • Sæt julemusik på – der er ingen bedre måde at komme i julestemning på, end at danse løs til nostalgiske juleklassikere, såsom Last Christmas og All I Want For Christmas Is You.

  • December er lig med julebag. Pebernødder, klejner og vaniljekranse. Det er så hyggeligt, når der dufter af kanel og nelliker i hele hjemmet.