Styrk dine egne karrieremuligheder

Hvis du går med tankerne om at tage næste skridt i karrieren, skal du gøre noget aktivt for det. Eller hvis du går med tankerne om at skabe dig en stor karriere helt fra bunden. I bund og grund handler det altid om at arbejde hårdt for sagen. Gør man ikke det, vil det i det hele taget blive svært at nå til tops. Eller bare langt i det hele taget.

Et godt eksempelvis kunne være at arbejde med at opbygge sit netværk. Det er enormt vigtigt med et netværk for at komme videre i tilværelsen. Men det er altså ikke bare et hvilket som helst netværk. Det skal derimod være de rigtige mennesker, man omgås. Det er de mennesker, man rent faktisk kan bruge til noget – og som kan bruge en den anden vej.

Et eksempel kan være, at man ikke skal samle på dem, som kun tager energi. Dem, hvor man aldrig føler, man får noget godt med sig. Det er typisk de mennesker, som tager al ens energi. Omvendt er der de mennesker, som altid giver. Man får virkelig også lyst til at give dem, fordi de kommer med noget.

Man skal selvfølgelig også selv sørge for at være en, som giver. Hvis man giver andre noget brugbart, får man også oftere noget den anden vej.

Marker dig

Hvis du skal frem i tilværelsen, skal du også sørge for at markere dig. Det nytter altså ikke ret meget, hvis man hele tiden lader andre få rampelyset. Det kan lyde, som om man bare skal være en idiot. Det er langt fra tilfældet. Derimod er det vigtigt, at man sørger for at vise, hvad man kan.

Mange kvinder kan arbejde enormt hårdt uden at vise det frem. Det betyder måske, at andre får belønningen for det gode arbejde. Det er naturligvis lidt en skam. Man skal derfor sørge for at skyde brystet frem sommetider.

Arbejd men vær tålmodig

Det er ikke svært at finde mennesker, som siger, man skal være tålmodig. Der er selvfølgelig også en smule om snakken. Men grundlæggende er tålmodighed altså ikke noget, som udretter noget i sig selv. Hårdt arbejde giver derimod ofte resultater. Når det er sagt, kan man selvfølgelig godt kombinere de to ting. Man kan arbejde hårdt og målrettet, men alligevel vide, at det ikke kommer med det samme. På den måde er man også tålmodig, imens man flytter sig i den rigtige retning.